Magyar Kupa

2022.09.18. 19:03

Véget ért a monostorpályi menetelés

A másodosztályú Nyíregyháza remek hangulatú, parázs csatában nyert 2–0-ra a Monostorpályi vendégeként.

Forrás: Kiss Annamarie

Történetének egyik legfontosabb mérkőzését játszotta Monostorpályi vasárnap délután. A Hajdú-Bihar megyei I. osztályban szereplő együttes az NB II.-es Nyíregyházát fogadta a Magyar Kupa harmadik fordulójában. 

A hazai focipálya körül szép számmal gyűltek össze a hazaiak szurkolói, akik hatalmas lelkesedéssel biztatták kedvenceiket. A hideg szél ellenére a monostorpályiak nagy tűzzel vetették bele magukat a találkozóba. A játékosok rendkívül fegyelmezetten védekeztek és már az összecsapás legelejétől kezdve csúsztak-másztak minden labdáért.

Az első nagy helyzet is hozzájuk fűződött, amikor Rostás Gábor egy remek csel után indította a másik oldalon Kolompár Krisztiánt, aki egy labdaátvétel után lőtt, de Fejér Csongor védett.

Ahogy telt az idő, úgy helyezett a Szabolcs megyei együttes egyre nagyobb nyomást a Monostorpályira, de Bereczky Bence tanítványai állták a sarat, Bákonyi Norbert is fontos védésekkel segítette csapatát. 

A fordulást követően ugyanakkora lendülettel vetette magát játékba a Monostorpályi, Kolompár Krisztián több alkalommal is veszélyesen indult meg, de jellemzően nagyon egyedül maradt elöl. A nyíregyiek aztán egy veszélyes támadást vezettek, a kiugratással az egykori debreceni futballista, Szerető Krisztofer szökött meg, aki meg is szerezte a vezetést a vendégeknek.

Egyre kezdett fokozódni a hangulat a pálya szélén, főleg amikor egy csúnya belépőt követően Bacsó Attila súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, de a játékvezető még szabadrúgást sem ítélt. A közfelháborodáson az sem segített, hogy Újhelyi sporttárs cserébe a hazaiak mesterének, Bereczky Bencének reklamálásért felmutatott egy sárgát.

A hazai közönség elégedetlenségét csak tovább fokozta, hogy büntetőhöz jutott a Nyíregyháza, amit Pantovics értékesített, ezzel 2–0-ra módosítva az állást. A monostoriak a hátrány ellenére egy pillanatig sem adták fel, a meccs legvégén is volt egy nagy gólszerzési lehetőségük Varga Balázs révén, de Fejér Csongor hatalmasat védett.

A Nyíregyháza végül igazolta a papírformát, és 2–0-ra nyert, de a Monostorpályi hatalmasat küzdött, amiért nagyon hálás volt a közönség is. 

A lefújást követően a hazai közönség egy része a nyíregyházi szurkolókat cukkolta egy nem túl kedves rigmussal, akiknek nem kellett több nekimentek az említett csoportnak. Elszabadultak az indulatok, a pályán elcsattant néhány pofon a két tábor között – a vendégek húzták a rövidebbet. Végül rendőri közbenjárással sikerült lehűteni a kedélyeket. 

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában