Magyar Kupa

2022.09.19. 12:18

Igazi futballünnep volt Monostorpályin

Az együttes vezetőedzője, Bereczky Bence rendkívül büszke a nagyot küzdő játékosaira.

Bereczky Bence emeli kalapját a futballistái előtt | Forrás: Hajdú-bihari Napló-archív

Ahogyan arról már beszámoltunk, a Monostorpályi 2–0-s vereséget szenvedett a Nyíregyházától a Magyar Kupa 3. fordulójában hazai pályán. A megyei I. osztályú együttes rendkívüli lelkesedéssel futballozott, ezzel a meccs nagy részén eltüntetve a két osztály különbséget.

A közönség is hálás volt a sokszor szó szerint csúszó-mászó futballistáknak, hiszen vastapssal köszönték meg nekik a produkciót a lefújást követően.

A hazaiak méltán büszke vezetőedzője, Bereczky Bence értékelt a Haonnak az összecsapás után. – Egy igazi futballünnep volt ez Monostorpályin, ilyen sok néző még sosem volt itt mérkőzésen, mint most. Nagy múltú csapatot fogadtunk, és úgy gondolom, hogy a pályán nem látszott a két osztálynyi különbség. Egy átlövésből szereztek gólt a 60. percben, de előtte nekünk voltak helyzeteink, az egyik próbálkozás még a kapufát is súrolta. Nyilván többet volt a labda a Nyíregyházánál, de veszélyes kontrákat vezettünk. Miután az ellenfél vezetést szerzett, jobban ki kellett nyílnunk az egyenlítés megszerzéséért, aztán egy véleményes büntetőből a vendégek eldöntötték a továbbjutás sorsát.

Büszke vagyok a játékosokra, meg is dicsértem őket az öltözőben, le a kalappal mindenki előtt

– fogalmazott a szakember.

Bacsó Attila, a hazaiak jobbhátvédje súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a mérkőzés 70. perce környékén. A legnagyobb felháborodást az keltette, hogy még szabadrúgást sem ítélt Újhelyi játékvezető a durva nyíregyházi belépő után. – Ott történt az eset két méterre az asszisztenstől, és nem jelzett semmit.

Az egész meccsre jellemző volt sajnos, hogy a sporttárs nem egyenlő partnerként kezelte a két csapatot. Azt mindenképpen hozzáteszem, hogy nem emiatt kaptunk ki, de jó lett volna, ha nem érződik az ítéleteken, hogy az egyik csapat NB II.-es, a másik pedig „csak” megyei I. osztályú

– jegyezte meg Bereczky Bence. 

A Monostorpályi jelenleg – két mérkőzéssel kevesebbet játszva a legtöbb vetélytársnál – a megyei I. osztály harmadik helyén tartózkodik, és hétvégén a Nyíradony vendége lesz a bajnokságban.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában