A próbatétel a fiatal generációnak is szól

2022.08.24. 15:50

Rekordkísérletre készül a debreceni freestyle focista

Hajdúszoboszlón lehet szurkolni Keresztesi Róbertnek!

Forrás: Hajdúszoboszló a felüdülőhely Facebook-oldala

Augusztus 27-én, szombaton 18.15-től Keresztesi Róbert, debreceni freestyle focista egy hivatalos rekordkísérletet hajt végre Hajdúszoboszlón, a megújuló Szent István parkban.

A rekordot a Magyar Rekordok Regisztrátora, Sebestyén István fogja felügyelni.

A rekord két elemből tevődik össze: egy folyamatos dekázós sétából, ami közben a lehető legtöbb világkör trükköt próbálja kivitelezni Róbert, míg eljut majd egyik pontból a másikba. Ez tervek szerint több száz méter is lehet. A rekordkísérletnél rögzítik a megtett távolságot, a világkörök számát és az időt. A kiindulópont a Szent István parkban, a fürdő bejárata előtti új szökőkút lesz, és onnan kezdve szeretné a lehető leghosszabb távon végigtrükközni a teret. Az esemény várhatóan 15 percet vesz igénybe – tudatta szerkesztőségünkkel Róbert.

A világkör (ATW-Around the world) a freestyle focin belül a legismertebb és népszerűbb trükk, aminek a lényege, hogy a lábunkkal úgy kerüljük meg a labdát két lábfejjel történő érintés közben, hogy az nem esik le a földre. A próbatétel célja a sportág népszerűsítése, és a fiatal generációnak szól, hogy kitartással bármi megtanulható, és a freestyle foci egy remek sport lehet, hogy kimozduljanak a mobiltelefonok és a kibertér világából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában