Éremhalmozók

2022.08.30. 11:30

Kecskés Karina remekelt az Európa-bajnokságon!

A Fiszej SE többi fiatalja a téglási versenyen tett ki magáért.

Forrás: Fiszej SE

Idén Lengyelországban rendezték az U15-U17-es súlyemelő Európa-bajnokságot, ahol 35 ország fiatal sportolói mérettették meg magukat. Az augusztus közepén véget ért eseményen Magyarországot 9 fiatal képviselte, 3 a 15 éves serdülő korosztály és 6 versenyző a ifjúsági korosztályban. 

Debrecenből a Fiszej SE versenyzője Kecskés Karina az U17 korosztály 55 kg-os súlycsoportban mérette meg magát,

ami igen erős és népes mezőny, a lányok súlycsoportjait tekintve az egyik legerősebb. Kecskés Karina ifjúsági korcsoportban az 55 kg súlycsoportban az előkelő ötödik helyen végzett lökés fogásnemben, mindössze 3 kg-mal maradt le a bronzéremről. Szakításban a 10-ik lett, összetett eredménye 147 kg, így 7-ik helyen végzett, a bronzról itt is 5 kg választotta el.

Karina elmondása szerint nagyon jól érezte magát, felkészülése is jól sikerült, ebben az évben ez volt a hetedik megmérettetése, és csak itt indult az 55 kg-os súlycsoportban, előtte az 59 kg-osok között versenyzett. Kevéssel maradt le a dobogóról, ha a tervei szerint jól sikerül minden fogása, akkor most bronzérmes. A súlyemelés egy technikai sportág, ahol a napi forma számít, a helyszínen kell a maximumot nyújtani. A Fiszej SE fiataljának ez volt az első Európa-bajnoksága, az ott szerzett élmények, tapasztalatokat felhasználva folytatja tovább az edzéseit. A tervek szerint idén még 3-4 versenyen indul, és edzőjével – aki egyben édesapja –, Kecskés Zoltánnal mindent megtesznek, hogy a tehetség a jövőben még jobb legyen.

Forrás: Fiszej SE

Eközben a klub többi sportolója sem tétlenkedett, ugyanis Tégláson rendezték meg a XIX. Narancs Kupa országos súlyemelő versenyt, amely egyben a megyei csapatbajnokság is volt. A hétvégi viadalra 12 egyesület – Abaújszántó VSE, Anima Core, Biharnagybajom SE, BKV-Előre, Fiszej SE, Kisújszállás, Szolnoki MÁV, Gázláng SE, Ózd SFC, Tiszaújváros SC, Tatabányai SC és a rendező Téglás HAJDU Ipari Városi Sportegyesület – 67 versenyzője nevezett. A Fiszej SE 10 fiatal sportolót indított – többeknek ez az első megmérettetése volt –, Kecskés Zoltán tanítványai kiválóan szerepeltek, ennek köszönhetően a debreceniek a második helyen végeztek a csapatversenyben.

HBN

Az eredmények

Lány korosztály:
Aranyérem: Mózes Hanna, 49 kg-os súlycsoport (korosztálya legjobbja, különdíjas)

Fiú korosztály:
Aranyérem: Parádi Kende, 45 kg-os súlycsoport
Aranyérem: Azemi Kevin, 67 kg-os súlycsoport (korosztálya legjobbja, különdíjas)
Aranyérem: Gercsák Enikő, 45 kg-os súlycsoport
Aranyérem: Gercsák András, 55 kg-os súlycsoport
Aranyérem: Kovács Márk, +96 kg-os súlycsoport 

Ifjúsági korosztály:
Aranyérem: Papp Rebeka Napsugár, 55 kg-os súlycsoport 
Ezüstérem: Kézi Dorottya, 59 kg-os súlycsoport 
Ezüstérem: Halász Zsolt, 102 kg-os súlycsoport 

Junior korosztály:
Aranyérem: Pósa Tamara, 49 kg-os súlycsoport 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában