Az ország minden pontjáról érkeztek sportlövők

2022.07.05. 17:17

Nem remegett meg a kezük a hajdúságiaknak

A házigazda Hajdúböszörményi Torna Egylet és a Debreceni Lövészsuli is három-három éremmel zárta a versenyt.

Forrás: Debreceni Lövészsuli Sportegyesület

Június legvégén Hajdúböszörmény adott otthont a 2022. évi MSSZ Target Sprint Országos Bajnokságnak. A versenyre az ország minden pontjáról érkeztek sportlövők, több mint kétszázan mérettették meg magukat. Hajdú-Bihar megyét a rendező Hajdúböszörményi Torna Egylet (HTE) és a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (DLSE) sportolói képviselték.

A nyílt irányzékú puska serdülő fiú korosztályában a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesületet képviselő ifjabb Pető László bronzérmet nyert, a hajdúböszörményiek versenyzője, Boros Máté Levente negyedik helyezett lett. A DLSE indulója, Kiss Olivér hetedikként zárt, csapattársa, Kállai Kristóf nyolcadikként végzett. A korosztály csapatversenyében a Kiss-Kállai-Pető összeállítású trió első helyezért ért el. A nyílt irányzékú puska junior leány mezőnyében a dobogó legfelső fokára állhatott a HTE színeiben induló Bakó Ivett, a fegyvernem ifjúsági fiú kategóriájában pedig Boros Dominik Sándor (HTE) végzett az ötödik helyen. Target Sprint nyílt irányzékú puskában, a felnőtt férfiak mezőnyében a Hajdúböszörményi Torna Egylet sportolója, Nagy Gyula második helyen zárt, míg csapattársa, Kiss Tibor hatodik helyezést ért el. 

Target sprint pisztoly, serdülő fiú korcsoportban ifj. Pető László (DLSE) ötödik lett, csapattársai, Kiss Olivér és Kállai Kristóf követték, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyezért ért el. A HTE színeiben induló Boros Máté Levente a korcsoport nyolcadik helyén zárt. A kategória csapatversenyében a DLSE együttese (Kállai-Kiss-Pető) ezüstérmet nyert. A target sprint pisztoly, junior leány korcsoportjában sem talált legyőzőre Bakó Ivett (HTE), az ifjúsági fiúk korcsoportjában Boros Dominik Sándor hatodik helyen végzett. 

Pető László, a Hajdú-Bihar Megyei Sportlövő Szövetség elnöke értékelte a Target Sprint Országos Bajnokságot. – Nagyon örülünk, hogy a Magyar Sportlövők Szövetsége bizalmat szavazott a hajdúböszörményiek nemrégiben alakult sportlövő szakosztályának a verseny szervezését illetően. Úgy gondolom, a lebonyolítás gördülékenyen ment, ezzel a HTE bizonyította, hogy nagy dolgokra lehet hivatott a jövőben. Megyénk sportolói szép eredménnyel zárták az országos bajnokságot, mindkét klub elégedetten zárhatta a napot. A hajdúböszörményiek előnye a target sprinttel kapcsolatban, hogy a lőterük a verseny helyszínéül szolgáló sportkomplexumban található, így ők rendszeresen, jól felépített rendszer szerint tudnak készülni a szakág versenyeire. Nem titkolt szándékunk, hogy a szakosztály ezen adottságait kihasználva Hajdúböszörmény a jövőben minél több target sprint-versenynek adjon otthont – értékelt a sportvezető.

HBN

Eredmények

Target Sprint nyílt irányzékú (rugós) puska – Serdülő fiú
3. ifj. Pető László (Debreceni Lövészsuli SE) 7:41:00
4. Boros Máté Levente (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 7:57:00
7. Kiss Olivér (Debreceni Lövészsuli SE) 10:03:00
8. Kállai Kristóf (Debreceni Lövészsuli SE) 10:13:00

Target Sprint nyílt irányzékú (rugós) puska – Serdülő fiú, csapat
1. Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (Kiss Olivér, Kállai Kristóf, Pető László) 27:57:00

Target Sprint nyílt irányzékú (rugós) puska – Ifjúsági fiú
5. Boros Dominik Sándor (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 6:23:00

Target Sprint nyílt irányzékú (rugós) puska – Junior leány
1. Bakó Ivett (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 8:15:00

Target Sprint nyílt irányzékú (rugós) puska – Felnőtt férfi
2. Nagy Gyula  (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 5:43:00
6. Kiss Tibor (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 8:06:00

Target Sprint pisztoly – Serdülő fiú
5. ifj. Pető László (Debreceni Lövészsuli SE) 7:13:00
6. Kiss Olivér (Debreceni Lövészsuli SE) 8:02:00
7. Kállai Kristóf (Debreceni Lövészsuli SE) 8:10:00
8. Boros Máté Levente (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 8:44:00

Target Sprint pisztoly – Serdülő fiú, Csapat   
2. Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (Kiss Olivér, Kállai Kristóf, Pető László) 23:25:00 

Target Sprint pisztoly – Ifjúsági fiú
6. Boros Dominik Sándor (Hajdúböszörményi Torna Egylet) 6:58:00

Target Sprint pisztoly – Junior leány
1. Bakó Ivett ( Hajdúböszörményi Torna Egylet) 7:01:00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában