Látogatást tett a FIBA elnöke

2022.07.13. 17:40

„Debrecen a kosárlabda fellegvára”

Az U17-es női kosárlabda-világbajnokság idejére Debrecenben látogatott a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) elnöke.

Forrás: Debreceni Városháza

A sportdiplomatát Széles Diána alpolgármester fogadta 2022. július 13-án. Hamane Niang kifejezte elégedettségét a rendezéssel kapcsolatban - közölte a városháza.

Hamane Niang 2019 óta tölti be a FIBA elnöki posztját. A 69 éves mali sportdiplomata az U17-es vb miatt érkezett Debrecenbe. Tapasztalatait Széles Diána alpolgármesterrel is megosztotta. Mint fogalmazott: nagyon meg vannak elégedve mind a várossal, mind az országgal.

„Bármilyen rendezvényre biztonsággal jöhetünk Debrecenbe. Ez a város a kosárlabda fellegvára” – hangsúlyozta a nemzetközi szövetség első embere.

A FIBA 2020-ban döntött arról, hogy egyedülálló módon három nagypályás kosárlabda-világverseny rendezési jogát is Debrecennek ítéli: így tavaly U19-es női-, idén U17-es női-, jövőre pedig U19-es férfi vb házigazdája a város. Emellett a sportág 3x3-as változatának fejlődésében is nagy szerepet vállalt Debrecen azáltal, hogy 2015-től kezdődően minden évben magas színvonalon rendezett nemzetközi viadalt a Kossuth téren.

– Ezek a világesemények tudják enyhíteni a turizmus szezonalitását, illetve egy állandó, jól fizető vendégkört is hoznak a városba – fogalmazta meg a sportszervezettel való jó kapcsolat előnyeit Széles Diána. – Másrészt pedig minden ilyen eseményre nagyon sok család jár ki. Ez pedig motiválja a gyerekeket a sportra, a mozgásra, ami az egyik legfontosabb tényező az egészséges életmód kialakításában – tette hozzá az alpolgármester.

Az U17-es világbajnokság vasárnap ér véget, Hamane Niang a rendezvény végéig Debrecenben kíséri figyelemmel az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában