Kézilabda

2022.05.14. 18:44

Tükörsima győzelem a bronzérmes DVSC-től, a fiatalok is megmutatták, mit tudnak

Mariana Costáék 17 góllal nyertek a Vasas otthonában.

Forrás: Napló-archív

Győzelemmel zárta a 2021-22-es idény utolsó idegenbeli mérkőzését a DVSC Schaeffler. A piros-fehérek 33–16-ra nyertek a Vasas ellen.

A Loki már két mérkőzéssel ezelőtt bebiztosította a bajnoki bronzérmet, a hazaiak pedig már mindenképp búcsúztak az élvonaltól, tehát minden adott volt egy felszabadult kézilabdához.

Természetesen nem vette félvállról a mérkőzést a Debrecen, Szilágyi Zoltán a lehető legerősebb összeállításában kezdette a hajdúságiakat. Hornyák Dóra szerezte a vendégek első gólját egy gyors lefolyású akció után. Az első percek kapkodással teltek, több technikai hiba csúfította a játék képét mindkét oldalon. Nem telt el a játékrész harmada, és már a második debrecenit küldték le két percre a bírók. Petrus Mirtill révén a 12. percben vezetett először a DVSC, majd Vámos Petra gyorsan megduplázta az előnyt, mindezt emberhátrányban, a nem túl népes, de annál lelkesebb vendég drukkerhad örömére (3–5).

A debreceni szakmai stáb szokás szerint rotálta a csapatot, talán még a szokásosnál is előbb érkeztek a pályára a friss erők. A 20. percben egy vitatott eset után Mariana Costa kapott két percet, majd a döntést (is) vitató Szilágyi Zoltán sárga lapot. A mérkőzés színvonala továbbra is hagyott jócskán kívánnivalót maga után, néha egészen furcsa jeleneteknek lehettek szemtanúi a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokba kilátogató nézők. Félidőben 14–9-re vezettek a cívisvárosiak, akik közül az 53 százalékkal védő Csapó Kyra feltétlenül dicsérhető volt.

Fordulás után sem változott a játék képe, fokozatosan nyílt az olló a két csapat között, először a 42. percben volt tíz a két együttes között (13–23).

A pályára lépő fiatalok meghálálták a bizalmat, lelkes játékkal, időnként nagyon szép kunsztokat bemutatva bizonyították, hogy bátran számolhat velük a jövőben a szakmai stáb. Ennek megfelelően simán, 33–16-ra nyert a Debrecen, ilyen arányban is megérdemelten.

Az idény utolsó bajnokiján a Győrt fogadják Vámos Petráék, a mérkőzés pénteken 18.30-tól kezdődik, mely után a csapat tagjai megkapják a jól megérdemelt bronzérmeket is.

MSZ

A tények

Női kézilabda NB I., 25. forduló

Vasas–DVSC Schaeffler 16–33 (9–14)

Budapest, Fáy utca 200 néző. V: Őri, Pozdena.

Vasas: KURUCZ –Imre R., Pénzes 2 (1), Kajdon 1, Faragó L. 3, Szilovics 1, Oláh K. 2. Csere: Gercsó (kapus) Kovács N. 2, Speth, M. Agbaba 4 (1), Nagy Zs., Ács, Imrei, Szatnári M., Blaubacher 1. Edző: Penszki Gergely.

DVSC: CSAPÓ KYRA – M. Costa 1, Kovács Anna 2, Bordás, HORNYÁK D. 2, VÁMOS P. 4, Petrus 3, Csere: TORDA (kapus), Jezsikava, Planéta 5 (1), TÓVIZI 3, Poczetnyik L., SZABÓ N. 3, Arany, VÁMOS M. 9, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1

Mesterszemmel

Penszki Gergely: Gratulálok a debrecenieknek a magabiztos győzelemhez! Több célunk volt a mai meccsen, leginkább a múlt heti első félidei játékunkat szerettük volna kijavítani, ez sikerült, sőt, ha kevesebbet hibázunk, szorosabb is lehetett volna az eredmény a szünetben. A második félidőben a szívünkön kívül nem nagyon volt más a pályán, ész nélkül kézilabdáztunk.

Szilágyi Zoltán: A Vasas az első félidő első felében megnehezítette a dolgunkat, bár ehhez kellettek a hibáink is. Az elején a védekezésünk nem úgy állt össze, ahogy elterveztük. A folytatásban ezen javítottunk, ekkor már rendben volt a védekezésünk, ebből gyors gólokat szereztünk. A második félidőben örömjátékot mutattunk be, mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni. Kapusaink jó teljesítményének is örülök!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában