Labdarúgás

2022.05.11. 14:02

Manchesteri gigászokat vertek a magyar srácok

Az Olasz Focisuli játékosai is részt vettek az egyik legrangosabb európai tornán.

Forrás: Hegedűs Gábor-archív

A debreceni Olasz Focisuli és a DVSC Labdarúgó Akadémia ifjú focistái a bardolínói nemzetközi Internazionale tornán szerepeltek, amely egy selejtezője volt a Bardolino Champions Cupnak. 

Előbbi az arany ág 7. helyén, utóbbi pedig az ezüst ág 9. helyén végzett. A megmérettetésen még három csapat vett részt hazánkból, a Mészöly Focisuli, a Kisvárda és Szoboszlai Dominik nevelőegyesülete, a Főnix Gold. Ezen klubok közös erővel állítottak ki egy kis válogatottgárdát a múlt hétvégén zajló Bardolino Champions Cupra Hungarian Children’s Football néven. Ebbe az alkalmi együttesbe az Olasz Focisuli négy játékosa is meghívást kapott – áll Hegedűs Gábor, az Olasz Focisuli utánpótlás-igazgatójának beszámolójában. 

A magyar fiúk a csoportjukban megküzdöttek többek között az AC Milan, a Juventus, a Paris Saint-Germain és a Manchester United korosztályos alakulataival is. A franciák ellen döntetlent, az angol gigásszal szemben pedig győzelmet ünnepelhettek, de megverték a Hellas Veronát és a Helsinkit is, ezzel kivívva a továbbjutást a csoport harmadik helyéről. 

A United után a City 

A középdöntőben a Parma–Atalanta–Fiorentina hármassal került össze a Hungarian Children’s Football, mindegyik ellenféllel szemben döntetlent elérve. Így a helyosztókon a Sporting CP és a Manchester City együtteseivel csaphattak össze a srácok. A portugálok elleni szűk vereség, és az angol gárda felett aratott fölényes győzelemmel végül a hetedik helyet szerezték meg a 21 csapatos mezőnyből Európa egyik legrangosabb korosztályos tornáján. 

HBN 

A Hungarian Children’s Football eredményei

Csoportkör 

Hungarian CF–AC Milan 0–1 
Hungarian CF–HJK Helsinki 2–0 
Manchester Utd.–Hungarian CF 1–2 
PSG–Hungarian CF 0–0 
Hellas Verona–Hungarian CF 0–2 
Juventus–Hungarian CF 1–0 

Középdöntő 

Fiorentina–Hungarian CF 1–1 
Parma–Hungarian CF 2–2 
Hungarian CF–Atalanta 0–0 

Helyosztók 

Hungarian CF–Sporting CP 0–1 
Hungarian CF–Manchester City 5–1 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában