Helyi sport

2022.05.03. 11:58

Átgázolt a mezőnyön a DEAC fiatal kardvívója

Battai Sugár Katinka az érettségi előtt még gyorsan begyűjtött egy aranyérmet.

Battai Sugár Katinka

Forrás: Tumbász Hédi

Vívás. Hétvégén Budapest adott otthont a 23 év alatti kardvívók európai körversenyének. Ezen a megmérettetésen ugyan idősebb versenyzők is indulhattak, azonban a ranglistába csak a korosztályos vívók eredménye számított bele. Battai Sugár Katinka kis betegséggel küzdve is átgázolt a mezőnyön, és magabiztos vívással szerzett aranyérmet. A DEAC másik vívója, Tóth Liliána a nyolcaddöntőig jutott – számolt be a klub. 

– Nagyon örülök a győzelemnek, még akkor is, ha ez nem látszik rajtam. Kicsit betegeskedem, aludni sem nagyon bírtam az éjszaka, de szerencsére mindezt nem éreztem a páston. Jól kezdtem ezt az időszakot, hétfőtől pedig jöhetnek az érettségik! Egészen péntekig lesznek a vizsgáim, úgyhogy a tunéziai világkupaversenyen egyéniben nem is tudok indulni, ám az érettségi után repülőre ülök péntek éjjel, és a vasárnapi csapatversenyen már ott leszek – fogalmazott a Magyar Vívó Szövetség honlapjának Battai Sugár Katinka. 

A még fiatalabbak a szolnoki U15-ös világbajnokságon szerepeltek, ahol Sápi Áron párbajtőrben hozott el bronzérmet, amíg Czill Soma a kardvívók izgalmas döntőjét követően állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Halasi-Kovács Anna a hölgyek között az 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában