Megye I.

2022.04.11. 21:16

Nagy kő esett le az egyekiek szívéről

Az Egyek SBSE idénybeli első győzelmét követően felszabadultan örültek a csapat tagjai.

Farkas Zoltán | Forrás: Napló-archív

A Hajdú-Bihar megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban lezajlott a hétvégén a 23. forduló. A játéknap egyik legnagyobb sikerét az Egyeki SBSE gárdája könyvelhette el, hiszen megszerezték első győzelmüket az idényben. A Hajdúböszörményt 2–1-re felülmúló gárda előtte 22 mérkőzésen mindössze 3 döntetlent tudott felmutatni, így ezzel megduplázták pontjaik számát.


Az mérkőzést követően Farkas Zoltán, az egyeki csapat edzője beszélt arról a Hajdú-bihari Naplónak, hogy mi hozhatta meg az áttörést.

Nehéz ezt megfogalmazni, hogy mi változott, talán megvolt a hit. Most hittünk abban, hogy képesek vagyunk nyerni, mert eddig úgy tűnt, hogy nem. Korábban, amikor megkaptuk az első gólt, akkor mindig bepánikoltunk, szombaton ez nem így volt

– mondta.


Az SBSE ezúttal is hátrányba került a második félidő elején, nem is volt nyugodt a szakember. – Sajnos megfordult a fejemben, hogy megint vereséget fogunk szenvedni a végén, mert mindig ilyenkor esett össze a társaság. Ha visszanézzük a meccseinket, többször előfordult, hogy egy-egy félidőben helytálltunk az ellenfeleinkkel szemben, aztán rendszeresen jött egy rövidzárlat. Lelkileg már nagyon lent volt az együttesünk, hiszen a huszonharmadik meccsig kellett várni az első győzelemig. Azt gondolom, hogy játékban nem vagyunk annyira rosszak, ahogy azt a tabella mutatja, fejben volt inkább nagy gond – fejtette ki véleményét.

 

Megtette hatását


Farkas Zoltán elárulta, hogy a találkozó előtti edzés helyett inkább leültek beszélgetni a csapattal.

Hiszek benne, hogy ennek az eredménye volt, hogy nyerni tudtunk. Nagy kő esett le a fiúk szívéről, felszabadultan örültek a sikernek. Remélem, hogy a győzelem a hatása később is érezhető lesz majd, de meglátjuk a következő hetekben

 – fogalmazott a szakember.


Az Egyek tehát jelenleg az utolsó, 16. helyen áll a Hajdú-Bihar megyei I. osztály tabelláján, 11 ponttal lemaradva a 15. Bocskai SE mögött. A bajnokságból még hét forduló van hátra, a hétvégén Farkas Zoltánék a  10. pozícióban tanyázó Derecskei LSE vendégei lesznek.

 

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában