Eb-selejtező

2022.03.04. 10:59

Nyert összecsapást veszítettek el a magyar kézis lányok

A debreceni kézisek szerint a válogatott tagjainak tanulniuk kell az elkövetett hibákból.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Hiába vezetett öt góllal is és voltak kimondottan jó periódusai a magyar női kézilabda-válogatottnak a spanyolok elleni Eb-selejtezőn, a véghajrá a rutinosabb játékosokból álló ellenfél javára döntötte el a meccset. 

 

A találkozót követően Vámos Petra, a DVSC irányítója nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. – Szinte végig tudtunk dominálni, jó tempóban, jó támadójátékkal és kemény védekezéssel játszottunk. Elég csalódott vagyok az utolsó percek miatt, a kezünkben volt a ­meccs, öttel is vezettünk. Ezekből a helyzetekből kell tanulnunk, ezekben a kritikus pillanatokban kell jó döntéseket hozni. A rutin az ő kezükben volt, de mi is ilyen mérkőzéseken tudjuk ezt megszerezni – mondta Vámos Petra. 

 

A válogatottba hosszú idő után – immár debreceni színekben – visszatérő Hornyák Dóra legfőképpen a védekezésből vette ki a részét. – Kapkodtunk, nem sikerültek a befejezéseink, a védekezésbe is bele-belehibázgattunk. Azt gondolom, hogy egy megnyert meccset vesztettünk el. Sajnálom, hogy így sikerült, de nagyon fiatalok vagyunk, tanulnunk kell a hibákból, ezekből tudunk építkezni. 

 

A magyar női kézilabda-válogatottnak sok ideje nincs pihenésre, hiszen szombaton este az Eb-selejtező negyedik fordulójában Spanyolországban javíthat majd. 

 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában