Labdarúgás

2022.03.30. 14:49

DVSC: Baráth gólpasszt adott a válogatottban, Bényei és Szujó is kezdő volt

Jelentős feladatokat kaptak a keddi tétmérkőzéseken a DVSC válogatott játékosai.

Forrás: dvsc.hu

Fotó:

U21-es válogatottunk balszerencsés körülmények között vesztett két pontot Lengyelországban, a házigazdák elleni Eb-selejtezőn, számolt be a dvsc.hu. A lengyelek a 94. percben büntetőből mentették 1-1-re a mérkőzést. A magyar csapat a 35. percben szerezte meg a vezetést: egy labdaszerzést követően a debreceni Baráth Péter remekül szerzett labdát, Kiss Tamással kényszerítőzött, majd az alapvonal közeléből pontosan passzolt a középen érkező Németh Andráshoz, aki közelről a hálóba továbbított A Loki saját nevelésű középpályása végigjátszotta a találkozót, és a mezőny egyik legjobbja volt.

 

A tények

 

U21-es Eb-selejtező, B-csoport, 8. forduló


Lengyelország–Magyarország 1–1 (0–1)


Zabrze.


Lengyelország: Miszta – Skóras, Platkowski, Poreba, Kiwior, Karbownik – Zalewski (Fornalczyk, a szünetben), Zurawski (Marchwinski, a szünetben), Kozlowski (Kubica, 81.), Kaminski – Benedyczak (Bialek, 66.). Szövetségi edző: Maciej Stolarczyk.


Magyarország : Hegyi – Csongvai (Skribek, 76.), Balogh Bo., Mocsi, Iyinbor, Kerkez (Hidi S., 86.) – Szendrei (Radics, 80.), Baráth, Kata, Kiss T. (Tamás O., 76.) – Németh A. Szövetségi edző: Gera Zoltán.
 

Gólszerző: Skóras (90+5. – 11-esből), ill. Németh A. (35.).

 

Az U19-es nemzeti együttesben a két lokista, Bényei Ágoston és Szujó Attila egyaránt a kezdőcsapat tagja volt, előbbi 84 percet, utóbbi 95-öt játszott. A mérkőzés drámaian alakult, Benczenleitner góljával a 81. percig vezettünk Törökország ellen, a végeredmény azonban 2-1-es török győzelem lett az elitkör utolsó mérkőzésén. Izrael eközben megverte a skótokat, így utóbbi győztes jutott el a nyári, szlovákiai Európa-bajnokságra, nem a mieink.

 

A tények

 

U19-es Eb-selejtező, elitkör, 1. csoport, 3. forduló


Magyarország–Törökország 1–2 (1–0)


Győr, ETO Park, 500 néző. Vezette: Al-Emara (finn).


Magyarország: Senkó – Szujó, Csinger, Debreceni Á. – Kovács M. (Kerezsi, 60.), Bényei Á. (Simut, 84.), Horváth A. (Nagy O., a szünetben), Sztojka (Biben, 75.), Benczenleitner – Németh D. – Vancsa (Gera Za., 84.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián.


Törökország: Cetin – Yigit, Bayram, Erciyas, Gülay – Elmaz – Beyaz (E. Demir, 90+7.), Karaal (Sönmezsoy, 55.), Zehir (Akgün, 71.), Aydin (Karatas, 90+6.) – Altunbas. Szövetségi edző: Onur Zayim.


Gólszerző: Benczenleitner (22.), ill. Akgün (81.), Elmaz (90+4. – 11-esből).

 

A felnőtteknél is nagyüzem volt kedden, a magyar válogatott felkészülési összecsapáson Sallai Roland góljával győzött 1-0-ra Észak-Írországban. Az északmacedónok az olaszok bravúros búcsúztatása után Portugáliával már nem bírtak a vb-pótselejtezőn, 2-0-ra kikaptak Portóban, így nem lesznek ott a vb-n. A két debreceni válogatott, David és Dorian Babunski nem állt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában