Jégkorong

2022.03.08. 07:30

Berta Ákosék nem nyugodtak meg a 3–1-es vezetéstől, de önbizalmat ad nekik

A győzelem a legfontosabb a debreceni gárdának.

Berta Ákos igazi vezére volt az elmúlt hétvégén a DEAC

Forrás: Napló-archív

A DEAC hokisai egy bravúros hétvégét követően összesítésben 3–1-re vezetnek az Újpest ellen a négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcban. Szombaton 5–3-ra, vasárnap pedig 6–2-re nyert a Debreceni Egyetem gárdája, ebben nagy szerepe volt a csapatkapitánynak, Berta Ákosnak is, hiszen a két meccsen összesen öt gólt szerzett egykori csapata ellen. A Hajdú-bihari Napló őt kérte meg, hogy értékelje a hétvégét. 

 

– Örülünk, hogy 3–1-es vezetésre tettünk szert összesítésben, ami a párharcot illeti, egy-két sérüléstől eltekintve nagyon jól sikerült a hétvége. Szerencsére, akik a kiesők helyére léptek, ők is mindent megtettek a sikerért, úgyhogy nincs okunk panaszra. A kétmeccses előny nyugalmat nem ad, viszont önbizalmat igen. Mi egy győzelemre vagyunk a továbbjutástól, az UTE viszont háromra, szóval mi kellemesebb problémával állunk szemben. Nekik élet-halál harc innentől kezdve, azonban nagyon motiváltak vagyunk és nem szeretnénk semmiképp sem elhúzni 7 mérkőzésig ezt a párharcot. Ha idegenben is nagyrészt meg tudjuk valósítani azt, amit itthon csináltunk, akkor be fogunk jutni az elődöntőbe – mondta a debreceniek csapatkapitánya, aki korábban játszott újpesti színekben, de elmondása szerint, amikor bedobja a játékvezető a korongot, onnantól kezdve ez már eszébe sem jut az embernek. 

Berta Ákos
Forrás: Napló-archív

 

Így jött ki a lépés 

 

A DEAC támadója szerint a rájátszásnak más hangulata van, mint az alapszakasznak. – Szeretek az Újpest ellen játszani, és az elmúlt évekből kiindulva magabiztosan vágtunk neki a párharcnak még akkor is, ha az alapszakaszban jobb helyen végeztek. A playoff mindig feldobja a játékosokat, ahogy engem is, szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Az adrenalin általában előrevisz minket, próbálunk maximálisan koncentrálni, hogy akár kevés helyzetből is minél többször legyünk eredményesek. Úgy érzem, hogy a sorunk szépen összeállt Sági Martinnal és Molnár Dáviddal, és minőségi lehetőségeket alakítottunk ki. Ezúttal úgy jött ki a lépés, hogy én voltam a befejező, de elképzelhető, hogy legközelebb másnak jut majd ez a feladat, vagy másik sor tud nagyobb szerepet vállalni a csapat eredményességében. A csapat győzelme sokkal fontosabb, minthogy én gólt szerzek-e vagy sem – fogalmazott Berta Ákos, aki szerint sokat számít, hogy nagyrészt négy sorral játszottak az idényben, ezért mindenkiben van annyi meccsrutin, hogy egy-egy találkozót akár eldöntsön. 

 

A két gárda egy minimális pihenőt tarthat a szerdai folytatás előtt. – Hétfőn szünnapunk volt, kicsit nyalogathattuk a sebeinket, aztán kedden már edzés, szerdán pedig utazunk. Megújult erővel úgy kell nekimennünk ennek a meccsnek is, mintha az elsőt játszanánk – mondta a debreceni hokis. A DEAC szerda este 18 óra 30 perctől lép jégre ismét Újpesten, ahol ha győzni tud, akkor bejut az Erste Liga elődöntőjébe.

 

Bakos Attila 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában