Párharc

2022.03.06. 16:56

Jégkorong: fantasztikus debreceni hétvége

A Debreceni Egyetem hokisai a szombati 5–3-as siker után vasárnap 6–2-re verték az Újpestet.

Forrás: Kiss Annamarie

A DEAC jégkorongcsapata szombaton 5–3-ra legyőzte az újpesti együttest a negyeddöntő harmadik találkozóján, így összesítésben 2–1-es vezetéssel várta a vasárnapi folytatást. A meccs után Kecskeméti Áron másodedző azt nyilatkozta, hogy büszkék a hátrányból való fordításra, azonban nem szabad sokáig ünnepelniük, mert 3–1-gyel szeretnének szerdán Újpestre utazni.

 

Ehhez képest az UTE indította nagyon erősen az összecsapást, mert 20 másodperc sem telt el, de már megszerezték a vezetést Suter révén. Ebből a szempontól kísértetiesen hasonlított a szombatira a vasárnapi mérkőzés, hiszen akkor 21 szekundumot követően lőtte az első gólt a fővárosi együttes, ráadásul a tavaly még Debrecenben hokizó Kiss Roland volt eredményes. Ezúttal azonban jóval hamarabb jött az egyenlítés, Turcotte talált Rajna kapujába. A kanadai játékos aztán egy sípszó utáni ütközést követően csúnyán megsérült, le kellett támogatni a jégről, és már nem is tért vissza. Igyekezett megszerezni a vezetést a hajdúsági együttes, viszont megint a lilák találata következett, ezúttal Just volt eredményes.

 

Az első szünetről agilisabban érkezett vissza a Debreceni Egyetem alakulata, rövid időn belül kétszer is emberelőnybe kerültek a hazaiak, a második alkalmával Spirko egy szenzációs távoli lövéssel egyenlített. Ezzel nem állt le a DEAC, hiszen érkezett a kapitány, akinek az első próbálkozása még kijött Rajnáról, de a második már a hálóban landolt. Miután Berta szombaton hármat szerzett, így a debreceni hétvégén ez már a negyedik gólja volt.

Az utolsó harmad akciódúsan kezdődött, hiszen Varga ütközte le keményen Kuleshovot, Smirnovnak pedig ez nem tetszett, úgyhogy verekedésért mind a ketten kaptak egy-egy öt perces büntetést. Az „egyetemisták” – ha lehet mondani – még nagyobb lendülettel hokiztak az utolsó játékrészben. 

Megint a kapitányé volt a főszerep, Bertát nem vették komolyan a vendég védők, így egészen a kapuig korcsolyázhatott, ahonnan ismét eredményes volt. Ráadásul az eddig remekül védő Rajna hatalmas hibát követett el, és Novotnyt hozta kihagyhatatlan gólhelyzetbe, aki ezt kihasználva háromra növelte csapata előnyét. 

A végére elfáradó UTE kitartóan próbálkozott, azonban Hetényi Zoltán megint parádés napot fogott ki, sőt, Novotny ismét betalált be ezzel végérvényesen eldöntve a meccset.

 

A Debreceni Egyetem hokisai ezzel a sikerrel összesítés 3–1-es vezetéssel utazhat majd szerdán a fővárosba, ahol ki is harcolhatja az elődöntőbe jutást. 

 

A tények

 

Erste Liga negyeddöntő, 4. mérkőzés – EL 241
DEAC–UTE 6–2 (1–2, 2–0, 3–0)
Debreceni Jégcsarnok, 425 néző. Vezették: Németh Márton, Korbuly Gergely.
Gól: 0–1 Suter (1.), 1–1 Turcotte (3.), 1–2 Just (9.), 2–2 Spirko (27.), 3–2 Berta (30.), 4–2 Berta (46.), 5–2 Novotny (49.), 6–2 Novotny (55.)
Kiállítás: 15, illetve 17 perc

 

 

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában