Új pályát adtak át

2022.03.30. 12:45

A szabadidősportba is fektetnek a hajdúsági városban

Egy BMX Freestyle pályával és egy görparkkal bővült Hajdúböszörmény.

Forrás: Bekecs Sándor

BMX Freestyle- és görpark pályákat adtak át szerda délelőtt Hajdúböszörményben, a Vásár téren. Mindkét beruházás hazai forrású pályázati támogatásból és az önkormányzat saját költségvetéséből készült el. Előbbi összesen kicsivel több mint 44 millió forint, míg utóbbi megközelítőleg 65 millió forint volt.

 

– Bár folyamatosan azt halljuk, hogy kivéreztetjük az önkormányzatokat, mégis töretlenül fejlesztik a településüket, hiszen ma is egy olyan átadón vagyunk, ahol a városnak több mint 50 százaléknyi saját forrást kellett hozzátenni ahhoz, hogy ez a két beruházás elkészüljön – hangsúlyozta köszöntőjében Tiba István, a térség országgyűlési képviselője. A BMX-pályához közel 30 millió forintot, míg a gördeszka pályához további 35 milliót biztosított Hajdúböszörmény helyhatósága.

Tiba István
Forrás: Bekecs Sándor

A honatya rámutatott arra, hogy ez a két sportpálya is azt bizonyítja, hogy a magyar kormány nemcsak a futballt támogatja, hanem minden szabadidős és sportolási tevékenységet. Hozzátette: a választókerületben egyedülálló a fejlesztés.

Révész Máriusz kormánybiztos
Forrás: Bekecs Sándor

– Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosként nekem az a feladatom, hogy az emberek életét könnyebbé tegyem azzal, hogy megteremtjük számukra az aktív kikapcsolódás, a mozgás, sportolás feltételeit – hangsúlyozta Révész Máriusz. Ennek érdekében olyan fejlesztéseket és programokat támogatnak, mint a most átadott létesítmények, vagy a korábban 28 millió forint támogatásból megépült futókör.

– Azért fontos, hogy ilyen pályát építsünk, mert olimpiai sportág lett a görkorcsolya és gördeszkázás. Magyarországon 12 ilyen görpark pályát építettünk, hamarosan különböző bajnokságok is lesznek. A pályák ingyenesen használhatóak. Évente négy alkalommal rendezvények is lesznek rajtuk. Május végén pedig lesz a futókörök országos versenye, ahol az önkormányzatok felmérik hány embert tudnak megmozgatni – tette hozzá kormánybiztos.

Kiss Attila polgármester
Forrás: Bekecs Sándor

– Valljuk, hogy fontos az egészséges életmód. Itt a Fürdőkertben egy olyan centrum kezd kialakulni, amely egyedülálló a térségben és hamarosan egy kinti kézilabda pályával is gazdagodni fogunk – mondta Kiss Attila polgármester. A szakmai megvalósításokban közreműködött a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Országos Görkorcsolya és Gördeszka Szövetség. Utóbbi képviseletében Takács-Kiss Márta kiemelte: mivel versenysport lett a gördeszka és a görkorcsolya, ezért fontos, hogy jó minőségű pályák épüljenek az országban. A későbbiekben terveznek edzőtáborokat és versenyeket is lebonyolítani Hajdúböszörményben.

 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában