Labdarúgás

2022.02.03. 10:28

A fiatal Loki-futballista vezényletével nyertek

A DVSC tehetsége viselhette a csapatkapitányi karszalagot a bosnyákok elleni válogatottmérkőzésen.

Bényei Ágoston tavaly is játszott a válogatottban

Forrás: Napló-archív

A márciusi elitkörre készül a Tímár Krisztián vezette U19-es magyar válogatott, amely az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását tűzte ki maga elé célként. A felkészülés első lépéseként Bosznia-Hercegovina fiataljai ellen léptek pályára a mieink kedd este Szegeden, a Szent Gellért Fórumban. 

 

Végigjátszotta a meccset 

 

Nemzeti együttesünket csapatkapitányként vezette ki a pályára a Loki 18 esztendős labdarúgója, Bényei Ágoston, aki kilencven percen keresztül vezére volt a gárdának. 

 

Már az első játékrészben eldőlt a találkozó, a szünetben 4–1-es magyar vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. A második félidőben is tovább folytattuk a magabiztos játékot, végül 6–2-es, kiütéses sikert arattunk a bosnyákok felett. 

 

Ott volt a keretben a másik ifjú debreceni labdarúgó, Szujó Attila is, aki már szintén bemutatkozott a DVSC felnőttcsapatában, de ezúttal nem lépett pályára a csapatban. 

 

Régóta számítanak rá 

 

Bényei Ágoston ezt megelőzően az U15-ös válogatottnak is tagja volt, ott hét alkalommal szerepelt mérkőzéseken. A későbbiekben meghívót kapott az eggyel idősebb korosztályba is, ahol szintén hétszer lépett pályára. Az U17-es között pedig három meccs szerepelt a neve mellett. 

 

A magyar válogatott csütörtökön megint pályára lép Szegeden felkészülési mérkőzésen, az ellenfél ismét Bosznia-Hercegovina nemzeti csapata lesz 11 órától a Szent Gellért Fórumban. 

 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában