Labdarúgás

2022.02.19. 10:22

A DVSC-nél javítanák a múlt heti botlást

A Loki már öt NB I.-es bajnoki óta nyeretlen a Puskás Akadémiával szemben, ezen változtatna a csapat.

Pávkovics Bence (balra) mindig azon van, hogy megnehezítse az ellenfél támadóinak életét

Forrás: NS-archív

– Nem szabad négy gólt kapni, sőt a legjobb az lenne, ha hátul nullára lehoznánk ezt a mérkőzést – emelte ki Pávkovics Bence, a DVSC hátvédje a Naplónak, hogy szerinte mi a legfontosabb tanulság a Mezőkövesd elleni vereséget követően. 

 

A Debreceni VSC labdarúgócsapata vasárnap a jelenleg második helyezett Puskás Akadémia otthonába látogat az OTP Bank Liga 21. fordulójában. Mind a két csapat hazai botlást követően igyekszik javítani: a felcsútiak három győzelem után az MTK-tól kaptak ki otthon 2–1-re, a Lokit pedig négy veretlen meccs után a Mezőkövesd lépte le 4–1-re a Nagyerdei Stadionban a múlt héten. A gárdák más célokért küzdenek, ettől függetlenül mind a két csapatnak ugyanúgy szüksége van a pontokra ahhoz, hogy elérjék azt, amit szeretnének. 

 

A vasutasok védője úgy véli, hatalmas küzdelem folyik az idei OTP Bank Ligában. – Minden összecsapás nagyon nehéz a mostani NB I.-ben, ez látszódik a tabellán is, hogy egy-egy pontnak is sok jelentősége van. Itthon volt egy fiaskónk a Mezőkövesddel szemben, ezt szeretnénk kijavítani azzal, hogy megnyerjük Felcsúton a bajnokinkat. A Puskás Akadémia kellemetlen ellenfél, azonban a videós elemzés alapján szerintem kellően felkészültünk belőlük, úgyhogy vasárnap jó meccsre számítok. Az előző fordulókban szépen működött a védekezésünk, a múlt heti mérkőzés csak egy botlás volt. Arra törekszünk, hogy stabil, biztos hátsó sorunk legyen, elöl pedig úgyis találunk gólokat – fogalmazott Pávkovics Bence. 

 

Mivel a Puskás Akadémia 2012 óta önálló klub, és a 2013–2014-es szezonban szerepelt először az élvonalban, ezért a két együttes közös múltja is csak az elmúlt szűk 10 évet öleli fel. Az NB I.-ben eddig 17 találkozót játszottak egymással a felek: 8 debreceni, illetve 3 felcsúti győzelem mellett 6 döntetlent mutat az örökmérleg. Ezek eloszlása azonban beszédes, hiszen a Puskás a 3 megnyert meccsét az utóbbi 5 alkalommal hozta össze két döntetlen mellett a piros-fehérekkel szemben, akik utoljára még 2018 októberében hagyták el 3 ponttal a pályát. 

 

A saját focijukra figyelnek 

 

A meccset megelőzően a DVSC katalán vezetőedzője, Joan Carrillo is beszélt a rájuk váró kihívásról. – A Mezőkövesd ellen technikai és taktikai hibákat követtünk el, ezek miatt nem értük el a kitűzött céljainkat. Ettől függetlenül voltak pozitív momentumaink, amikre lehet építeni, és a héten azon dolgoztunk végig, hogy az említett hibákat kijavítsuk. Készen állunk a találkozóra a Puskás ellen. Egy szervezett és kompakt együttesre számítunk, akiknek ha van területük, akkor lendületes támadásépítésekből nagyon veszélyesek tudnak lenni. Nehéz összecsapás elé nézünk, azonban mi szeretnénk a saját focinkat játszani és 3 ponttal hazajönni Debrecenbe – vázolta terveit a mindig optimista szakember. 
A Puskás Akadémia–Debreceni VSC találkozó vasárnap délután 15 óra 30 perckor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti. A klub pénteki tájékoztatása szerint két tehetséges labdarúgójuk, Bényei Ágoston és Szujó Attila meghívást kapott az U19-es válogatott vasárnap kezdődő spanyolországi edzőtáborába.

 

Bakos Attila 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában