Amerikaifutball

2022.01.31. 18:15

Tom Brady maga a feltámadás

Ty Rogers szerint nem kétséges, hogy ő a valaha volt legjobb irányító.

Forrás: AFP

Az ESPN magyar idő szerint múlt szombat este közölte, információi szerint befejezi NFL-pályafutását a 44 esztendős, legendás irányító, Tom Brady. Bár a 44 esztendős legenda ezt személyesen nem erősítette meg, az összes jelentős amerikai sportszakíró kész tényként tálalja az információt. Brady a New England Patriotsban eltöltött két évtizedes pályafutása alatt hatszor, míg a Tampa Bay Buccaneers játékosaként két év alatt egyszer nyert Super Bowlt, de számos mád rekord is kapcsolódik a nevéhez.

 

A feltámadás megtestesülése


A sokak által minden idők legjobbjaként aposztrofált quarterbackről Ty Rogerst, a DEAC Gladiators új vezetőedzőjét kérdezte a Hajdú-bihari Napló.


Tom Brady a történelem legsikeresebb irányítója, a hét Super Bowl-győzelem és a 10 döntős szereplés magáért beszél

– szögezte le az amerikai szakember. – Ezt úgy érte el, hogy egy védelembeállítottságú csapatban játszott, ahol kevés szupersztár volt a támadósorban, közülük talán csak Randy Moss és Rob Gronkowski a két biztos Hall of Fame (Hírességek Csarnoka) játékos, akikkel egy csapatban játszott. Emellett a testalkata, a karja és a sebessége sem egy tipikus irányítóéra hajaz. Annak köszönhetően nyert, hogy jól használta az eszét, hamar el tudta dobni a labdát, és akkor tudta a társak kezébe adni a játékszert, amikor a legjobb helyzetben voltak. Kiválóan ki tudta használni a csapattársai erősségeit, emellett pedig észrevette az ellenfél legnagyobb hibáit. Maga volt a feltámadás megtestesülése: többször is fontos pillanatokban tudta visszahozni a csapatát a meccsbe, illetve olyan példát mutatott a társainak, amellyel összekapta őket fejben – ismertette.

Ty Rogers | Forrás: DEAC


Ty Rogers úgy gondolja, Tom Brady életében egy új szakasz következik, aminek középpontjában az apaság, a cége, illetve a TB12-es életmód promotálása lesz. A profi amerikai futballban minden téren bizonyított, már csak az maradt neki, hogy bekerüljön a Hall of Fame-be. – Nekem nem adatott meg az a lehetőség, hogy játsszak, vagy akár csak találkozzak Tom Bradyvel, de van néhány olyan barátom, akik játszottak vele egy csapatban, és ők is imádták.

Az edzéseken fizetett azoknak a védőknek, aki megszerezték a passzát.

Szerinte neki és a védelemnek is jobban ment a játék, ha az edzéseken a meccsekhez hasonló iramot diktáltak. Ezért vitathatatlanul ő a valaha volt legjobb irányító – hangsúlyozta a DEAC szakvezetője.

 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában