NB III.

2021.12.01. 10:50

A pályán és a civil életben is helytáll a Hajdúszoboszló labdarúgója

A futball mellett az egyetemre is nagy hangsúlyt fektet az ifjú sportember.

20211121 Hajdúszoboszló fotó: Tóth Imre TI Hajdú-Bihari Napló Aqua-General HSE - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE II. NBIII férfi labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

Jó tanuló, jó sportoló. Dobi Gergő azon labdarúgók egyike, akit ezzel a két jelzővel egyszerre lehet illetni. A 21 éves futballista mind a pályán, mind a civil életben helytállt az utóbbi időben, és mindig a maximumot szeretné kihozni magából minden fronton. A Hajdú-bihari Napló a Debreceni Labdarúgó Akadémia egykori neveltjét kérdezte eddigi pályafutásáról és magánéletéről.

A még mindig szemtelenül fiatal játékos öt évet töltött a DLA berkeiben, jelenleg az NB III.-ban vitézkedő Hajdúszoboszló csapatát erősíti. – Az újonc csapatokkal ellentétben mi a tabella első felét céloztuk meg, és ezt teljesítettük is. Hatodik helynél rosszabbul már nem zárhatjuk az őszi szezont – tudatta Dobi, s elmondta azt is, hogy a hátralévő mérkőzésüket mindenképp szeretnék megnyerni, hiszen akkor akár a negyedik helyen is fordulhatnának.

A szoboszlói együttes friss feljutóként kezdte az új idényt a felsőbb osztályban, így lapunk arra is kíváncsi volt, mennyire más szint ez az osztály a megye I.-hez képest. – Az NB III. már egy félprofi közeg, ahol a körülményekben és a játékosok hozzáállásában is mérföldnyi különbségek vannak. A játék intenzitását megszokni nekem is több mérkőzésbe telt, azonban azt gondolom, kiváló formában futballozom az utóbbi időben – taglalta az ifjú titán, aki a helyi szurkolóknak is hatalmas köszönettel tartozik.

Tanulmányok

Gergő a sportszervező alapszakon utolsó évét kezdte meg szeptemberben a Debreceni Egyetemen, ahol kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkezik. – Számomra nem lehetetlen feladat összeegyeztetni az élsportot a tanulással, ezért rövid távú terveim között szerepel a sportközgazdász mesterképzés elvégzése is – zárta le gondolatait a fiatal labdarúgó, aki a civil életben is a sportban szeretne elhelyezkedni a jövőben.

Vadicska Olivér

Borítókép: Dobi Gergő (balra) a Hajdúszoboszlói Sportegyesülettel és a tanulmányaiban is a legjobb teljesítményre törekszik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában