Fiatalokkal erősít

2021.11.15. 18:24

Új vezetőedzővel szállnak harcba a debreceni jégkorongozók

A DAB ellen van lehetőség javítani.

20211111 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DEAC jégkorong szakosztály sajtótájékoztatója. képen: György József, a Debreceni Hoki Klub edzője

Fotó: Molnár Péter

A tabellán nyolcadik helyezett debreceniek a múlt héten idegenben mérkőztek meg a sereghajtó DAB ellen, ahol 4-2-s vereséget szenvedtek David Musial tanítványai. A találkozó után a klub és a vezetőedző közös megegyezéssel szerződést bontottak, helyét az utánpótlás szinten sikeres György József vette át. A kinevezésével és a soron következő Acélbikák elleni meccsel kapcsolatban beszélt az új vezetőedző a Naplónak. – Teljesen váratlanul ért a megkeresés, a fiatalokkal vasárnap épp készültünk a Vasas ellen, amikor érkezett a hívás, hogy jövő hét elejétől át kellene vennem a felnőtt alakulatot. A keret egy részét ismerem, hiszen három évvel ezelőtt, amikor David idejött, akkor egy éven keresztül mellette dolgoztam, és abból a csapatból most is többen erősítik a gárdát. Ezen kívül egy csarnokban edzünk, de komolyabb kapcsolatom sem szakmai, sem személyes szinten senkivel sem volt. Ami a játékot illeti, nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, fokozatosan, kis lépésekkel tervezünk előrehaladni – mondta György József.

Fiatalokkal erősít

A szakember elárulta, hogy az eddigi két és félsoros rendszerről szeretne átállni a négysorosra a minél jobb erőnléti állapot érdekében. – Továbbá fel akarok hozni olyan fiatalokat az első csapathoz, akik közel állnak a felnőtt gárda szintjéhez. Ezzel több pihenőt biztosítva a rutinosabb hokisok számára, hogy jégre lépéskor 100 százalékot tudjanak nyújtani. Remélem, sikerül felgyorsítani a játékot, támadásoknál törekedve a biztonságra, hogy ne tudjanak lekontrázni minket az ellenfelek. A következő találkozón, a Dunaújváros együttese ellen a támadáson, míg az ezt követő Fradi elleni meccsen a védekezésen lesz a hangsúly – fogalmazott az újdonsült vezetőedző.

A DEAC–Dunaújváros találkozót kedd este 18 órától rendezik a Debreceni Jégcsarnokban.

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában