vízilabda

2021.11.30. 15:06

Sűrű napok vannak a DVSE mögött

A három pontért utaznak a debreceniek az Újpest otthonába.

20210925 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE Kft. - PVSK Mecsek Füszért OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Macsi Patrik #8

Fotó: Napló-archív

A cívisvárosi vízilabdások hat napon belül három bajnoki találkozón szerepeltek az NB I.-ben. A Honvéd és a BVSC Zugló elleni vereséget követően Újbudán 11-7-re kapott ki a cívisvárosi együttes hétfő este. Az első és a harmadik negyedet simán nyerte az OSC, míg a másodikban egy döntetlen, az utolsó játékrészben pedig 5-4-es debreceni siker született. Ezen összecsapások egyikén sem a DVSE számított esélyesnek, szombaton pedig az UVSE ellen sorsdöntő találkozó vár Süveges Máté tanítványaira, hiszen a bennmaradás szempontjából létfontosságú, hogy elkezdjék gyűjtögetni pontjaikat.

A Hajdú-bihari Naplónak Macsi Patrik, a hajdúságiak játékosa nyilatkozott a mögöttük álló találkozókkal kapcsolatban. – Az utóbbi meccseken már látszott az, amit nyújtani szeretnénk, amivel előrébb tudunk lépni. Az előtte lévő mérkőzések nem úgy sikerültek, ahogyan azt elterveztük, de azóta rendeztük a sorainkat, mind védekezésben, mind támadásban. Az Újbuda ellen jól játszottunk, a befejezéseinket az utolsó negyedre sikerült eredményessé tennünk, ennek köszönhetően alakult ki a szoros végeredmény – nyilatkozta a DVSE vízilabdázója.

Fotó: Napló-archív

Jó alapokkal az Újpest ellen

A debreceni pólós elmondta, sűrű volt a versenynaptáruk, szűk egy hét alatt három mérkőzést játszottak, de szerinte az állóképességükkel és az erőnlétükkel nem volt probléma. – Ezt jól mutatta a hétfői találkozó második fele, ami elég jól sikerült. Ez mindenképpen jó volt arra, hogy az Újpest elleni meccsre készülni tudjunk. Sajnos nem sikerült pontot szereznünk egyik mérkőzésen sem, de ezen idő alatt még jobban összekovácsolódtunk – mondta.

A hajdúságiak vízilabdázója beszélt arról, hogy milyen eredményre számítanak az UVSE ellen. – A három pontért utazunk a fővárosban, ez nem is lehet kérdés. Szeretnénk a legjobb formánkat nyújtani, a héten is ennek megfelelően készülünk a konditeremben, illetve a medencében. Gyakoroljuk még azokat az elemeket is, amelyekben fejlődnünk szükséges – zárta gondolatait Macsi Patrik.

A DVSE soron következő bajnokiját az UVSE ellen idegenben vívja, szombaton délután 12 óra 30 perctől.

Arany Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában