Úszás

2021.11.11. 07:35

Senánszky Petra is részt vesz a rövidpályás ob-n

Az előfutamok dél­előtt, a döntők délután kezdődnek majd.

20210713 Debrecen Kiválóan szerepeltek a debreceni uszonyosúszók a múlt héten Tomskban megrendezett felnőtt világbajnokságon. Kókai Dávid tanítványai négy arany, egy ezüst, és két bronzéremmel tértek haza Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Képen: Senánszky Petra

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

A kaposvári Csik Ferenc-uszodában rendezik a rövidpályás országos bajnokságot. A csütörtöktől vasárnapig zajló megmérettetésen két hajdú-bihari klub, a Debreceni-Sportcentrum Sport­iskola és a Hajdúszoboszlói Árpád SE népes küldöttsége – a teljesség igénye nélkül Senánszky Petra, Holoda Péter, Gál Kincső, illetve Suba Zsófi, Szatmári Lili, vagy éppen Nagy Ádám – is rajtkőre áll majd.

A négynapos viadalra az úszók mellett a MÚSZ is készül: a kazanyi Eb-n történtek – a pozitív esetek, és az emiatt kényszerűségből elrendelt karantén – arra késztették a szövetség vezetőit, hogy újfajta protokollt léptessenek életbe. Kedd este az uszoda előterében felépítettek öt tesztállomást, ahol a SOTE szakemberei várják a résztvevőket: hatszáz embert fognak tesztelni az előttünk álló napokban, versenyzőket, edzőiket, masszőröket és versenybírókat, vagyis mindenkit, aki a medencetérben tartózkodik majd. Azaz a belépéshez szükséges akkreditációt csak azután kapja meg bárki, ha az antigénteszt negatív eredményt hozott.

Hosszú Katinka először

A négynapos viadalon – amelyen Tokió óta először áll rajtkőre Hosszú Katinka – az előfutamok 9.30-tól, a döntők pedig csütörtökön, pénteken és szombaton 18, míg vasárnap 17 órától kezdődnek – a finálékat az M4 Sport közvetíti, illetve a helyszínen védettségi igazolvány felmutatásával is megtekinthetők.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában