egygólos különbség

2021.10.31. 09:00

Szoros meccsen kaptak ki a DEAC kézisei

A Salgótarján 23-22-re verte őket.

A forduló előtt dobogós helyen álló Salgótarján otthonába utazott a DEAC az NB I/B 7. fordulójában. Mint arra a deac.hu beszámolója rámutat, a debreceni csapatban többen is sérüléssel bajlódtak a héten, és az utolsó pillanatig bizonytalan volt, ki tudja vállalni a játékot, és ha vállalja, milyen állapotban lesz az edzések kihagyása miatt. Kérdéses volt az is, hogy a múlt héten, Békésen elszenvedett súlyos vereség után milyen lelkiállapotban lesz a társaság, de úgy tűnt, mindenki maga mögött hagyta a történteket, és az előtte lévő feladatra koncentrált.

Az első negyedóra kiegyenlített küzdelmet hozott, szoros volt az állás. Bár a debreceni lövések hatékonysága kissé elmaradt a hazaiakétól, mégsem lehetett lerázni őket, hol eggyel vezetett az ellenfél, hol döntetlen volt az állás. Kiállításokban nem volt hiány, mindkét oldalon gyakran ment kétperces kényszerpihenőre egy-egy játékos. A 29. percben először vezetett a DEAC a mérkőzés folyamán, ám a félidő végére ismét döntetlen lett az állás.

A változatosság kedvéért a második játékrész elején is jutott kiállítás és hétméteres a csapatoknak. Továbbra is fej-fej mellett haladt a Salgótarján és a DEAC, egészen a 40. percig, ekkor a hazaiaknak sikerült kicsit meglépniük, háromgólos előnyt szereztek, és ugyan utána próbált kapaszkodni a Debrecen, közel álltak az egyenlítéshez, de 23-22-re kikaptak.

A tények

Férfi kézilabda NB I/B, 7. forduló

Salgótarjáni SKC – DEAC 23-22 (12-12)

Salgótarján. Vezette: Kovács T., Mándl.

DEAC: Boros, Mándi, Maródi – Hornyák, Mucza 3, Gidai 2 (1), Rédei 2, Pethő 2, Illés 7 (3), Mórucz, Fülöp 1, István P., Kathi 2, Balázs S. 2, Dobos, Fábián 1.

Kiállítások: 12, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 5/6, ill. 4/6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában