Szép eredmény!

2021.10.23. 18:40

Országos sikert értek el a debreceni bowlingosok

Az igazolt férfi kategóriában Végh László győzött, a hölgyeknél Ábrók Andrea a második helyet szerezte meg.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nagy sikert ért el a 2021-es bowling Országos Bajnokságon a debreceni Cívis Egyesület, ahol a férfiaknál Végh László nyert, a nőknél pedig Ábrók Andrea a második helyezett lett. Ezzel előbbi saját jogon, utóbbi egy visszalépés miatt lehetőséget szerzett arra, hogy hazánkat képviselje a Krétán, Chania városában rendezendő ECC 2021 versenyen, ahol minden országot csak egy férfi, illetve egy női versenyző képviselhet. A Cívis Egyesület közleménye szerint Végh László visszalépett a versenyzéstől, így a második helyezett tatabányai Radvánszki Zsolt lépett a helyére, a női első helyezett Dosztály Sarolta helyett pedig Ábrók Andrea indul vasárnap a görög szigetre.

Radvánszki Zsolt és Ábrók Andrea | Fotó: Cívis Egyesület

Ábrók Andrea mindössze 6 éve kezdett komolyan foglalkozni a bowlinggal, így nagyon szép, és ezen műfajban nagyon gyorsnak számító fejlődést mutatott fel. A debreceni hölgy nagy erőssége az idén bajnokságot nyert, és ezzel Szuperligába jutó NB I.-es csapatnak, a Cívis Bowling Team-nek. Társa, a férfiak mezőnyében induló Radvánszki Zsolt a bajnokságban nagy rivális, tatabányai Dual Bowling Team versenyzője, akivel egyébként nagyon jó a kapcsolata a Cívis Egyesület versenyzőinek, így remélhetőleg igazi csapatként tudják segíteni egymást majd a versenyen.

A nagy megmérettetés hétfőn a nem hivatalos, kedden a hivatalos edzésekkel kezdődik, azután szerdától már élesben folytatódik a selejtezőkkel. Ott kétszer nyolc sorozatot kell majd teljesíteni a sportolóknak, azután eldől a legjobb 16-ba jutás kérdése. A hétvégén pedig a középdöntők, majd az elődöntők és helyosztók jönnek.

A realitásokhoz hozzátartozik, hogy ismerve a hazai bowlingsport helyét Európában, már a továbbjutás is nagy siker lenne Ábrókéknak. Ha tudják hozni az OB-n mutatott formát, akár meg is lehet a 16 közé jutás.

Ennek érdekében a felkészülés hajrájában Tatabányán zajlottak az utolsó finomhangolások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában