Csapó Erikát kérdeztük

2021.10.10. 08:00

Győzelmi „kényszerben” játszik a magyar női kézilabda-válogatott

Kevés pihenő jutott a csapatnak a szerdai tízgólos győzelmet követően.

Planéta Szimonetta | Fotó: NS-archív

Fotó: Török Attila

Golovin Vlagyimir tanítványaira vasárnap este a Portugália elleni 34–24-es győzelem után újabb megmérettetés vár az Eb-selejtező csoportban. Tóvizi Petráék annak a Szlovákiának a vendégei lesznek 18 óra 15 perctől, mely ha megszorongatni nem is tudta a selejtezőcsoport legerősebb csapatát, a spanyolokat, mindössze öt góllal, 33–28-ra kaptak ki. – Azért lehet könnyebb a vasárnapi összecsapás a mieink számára, mint a portugálok elleni volt, mert a szlovákok játékstílusa hasonlít a miénkhez – mondta el lapunk állandó szakértője, Csapó Erika. A 129-szeres magyar válogatott kézilabdázó hozzátette, hogy Szlovákia erősebb lesz, mint Portugália, de ennek ellenére is egy összeszedett védekezéssel megállítható a kiszámíthatatlan támadó játékuk és legyőzhető nemzeti csapatuk.

Planéta Szimonetta | Fotó: NS-archív

A kulcs a győzelemhez

Csapó Erika | Fotó: Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

Megkérdeztük a DVSC legendás játékosát, hogy miben érzi, miben látja a magyar győzelem kulcsát, a válasza pedig elég egyértelmű lett és a szívéhez igazán közel álló. – Már az is megdobogtatta a szívemet, hogy a portugálok ellen ennyi átlövéses gól született, köztük debreceni kézből is, szerintem a távolról lőtt gólok mennyisége meghatározhatja a végeredmény kimenetelét Szlovákiában is – mondta, majd azt is hozzátette, hogy a kapusaink komoly tekintélyt vívtak ki maguknak az elmúlt évek során a nemzetközi színtéren is, az ő jó teljesítményük is rászolgálhat az újabb pontjaink megszerzésére.

Vasárnapi esélyek

Csapó Erika végül arról ejtett szót, hogy a papírforma ugyan mellettünk szól, de nem szabad elbíznunk magunkat, koncentráltan kell kézilabdáznia a magyar hölgykoszorúnak, valamint át kell lendülni azon az izgatottságon, ami szerdán – joggal ugyan – még áthatotta az egész gárdát.

Az Eb-selejtező 5. csoportjának második fordulójának másik meccsén Portugália fogadja Spanyolországot, ez a találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik. A mérkőzés egyértelmű esélyeseinek a hispánok számítanak, de nem szabad elfelejteni, hogy a mieink is csak két góllal vezettek a portugálok ellen harminc percnyi játékot követően, sőt a 35. percben 17–17 is állt az eredményjelzőn. A magyarok mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában