Mindig meleg a mag

2021.10.26. 11:55

A finom ropogtatnivalóval a meccs is élvezetesebb

Villás Zoltán 1979-ben vette át szüleitől a vállalkozást, és a mai napig nagy szenvedéllyel végzi munkáját.

Fotó: Czinege Melinda

A Loki szurkolóinak az a mondat, hogy „Meleg a magom, pirított!”, már valószínűleg ott cseng a fülükben, amikor hétvégenként a stadionhoz indulnak a csapat meccseire. Villás Zoltán, azaz Lulu bácsi a cívisváros mellett jelenleg Nyíregyházán és Mezőkövesden is árul, de korábban Miskolcon 25 évig, illetve Budapesten is tevékenykedett.

A Hajdú-bihari Napló a kezdetekről kérdezte a debreceni szakembert. – Már 1979 óta én vezetem a vállalkozást, korábban a szüleim is ezzel foglalkoztak, és így ragadt rám a szenvedélyük. Anno még a salakmotorpályán vizeket árultunk csak, és az idő előrehaladtával nőtte ki magát ez odáig, hogy egy meccsnapot se hagyjak ki, többek közt a DVSC bajnokijai közül sem – kezdte a 60 éves szakember, s hozzátette, hogy nagyon hálás a stadion üzemeltetőjének, amiért az első perctől kezdve őt akarta szotyiárusnak.

Fotó: Czinege Melinda

Csak lelkiismerettel

Kíváncsiak voltunk, hogy mi Lulu bácsi titka, hogy már 42 éve az ország legjobb ropogtatnivalóját készíti. – Az igazat megvallva különösebb titkom nincs. Az egyik legfontosabb dolog, hogy szívvel-lélekkel kell csinálni, tehát nekem az első, az hogy a vásárlóm elégedetten távozzon. Az is elengedhetetlen, hogy minden meccsnap reggelén frissen készítsem el az árut. Sokan szerte az országban csak azt nézik, hogy anyagilag megérje nekik árulni, ami érthető, de nekem az a legfontosabb, hogy mindig meleg magot adjak a szurkolóknak – folytatta Villás Zoltán, aki elmondta, hogy például Budapesten nincsenek hozzászokva a jó szotyihoz, és ott ebből nehezebb megélni, de rajta nem fog múlni, ameddig bírja energiával addig folytatja a vállalkozást.

DVSC-szurkoló

Ha már Lulu bácsi és a debreceni kapcsolat, akkor megkerülhetetlen a kérdés, hogy mit vár a DVSC-től idén egy ilyen sokat látott szurkoló. – Véleményem szerint remek kezekben van a Loki, bízok a jelenlegi vezetésben. A néha gyengébb eredmények ellenére szerintem az egész város a csapat mellett áll, és érezni azt az összhangot, ami nagyon fontos egy hosszú szezon során – zárta gondolatait Villás Zoltán, aki szerint nem feltétlen helyezésben kell gondolkodni, mert egy új és hosszú folyamat elején van a csapat, de öt-hatodik hely környékével már elégedett lenne.

Orosz Krisztofer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában