lehengerlő futsalos nyitány

2021.09.20. 11:28

Kiéhezve várta a DEAC a szezon első tétmeccsét

A játék képével nem volt mindenki elégedett, de eredményesen mutatkozott be Quirikó Vivien csapata.

Torma Lilla | Fotó: Napló-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Elkezdődött végre az NB I.-es női futsalbajnokság is, amit, pár debreceni szimpatizánst megkérdezve, azért várt nagyon a cívisvárosi publikum, mert szeretnének legalább úgy ünnepelni a DEAC futsalos hölgyeit, mint a tavalyi évben, amikor is bajnoki címet és Magyar Kupa győzelme is ünnepelhettek Üveges Katalinék. Quirikó Vivien tanítványai a nyáron igencsak megerősödő budaörsieket látták vendégül a DESOK-ban a hétvégén a bajnoki szezon nyitányán. A meccs előtt ünnepi pillanatok múlatták az időt, az előző idény legjobb edzőjének járó díjat kapta meg Üveges Katalin az MLSZ szakágvezetőjétől, Kozma Mihálytól, valamint a játékosok között a legjobbnak ítélt Tóth Nóra is szintén átvehette az elismerését. Majd kezdődhetett az első bajnoki összecsapás.

Egy félidő alatt eldöntötték

A találkozót nagyon aktívan kezdték a hazaiak, több kísérlet is zúdult a budaörsiek kapujára. Szépen, lassan aztán belelendült a játékba a Pest megyei alakulat is, Torma Lillának többször is védenie kellett.

Megmondom őszintén, nem ez volt életem legnehezebb meccse, de a centerjátékra oda kellett figyelnem

– mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a DEAC kapusa. Torma hozzátette, hogy nagyon ki voltak már éhezve a tétmeccsekre, hiszen – bár jólesett nekik az előző, hosszúra nyúlt szezon után a pihenés – hosszú volt a nyári szünet.

Torma Lilla | Fotó: Napló-archív

Visszatérve a meccshez, lehetett érezni az idény eleji formát a két csapaton, mindkét oldalon voltak ugyanis bosszantó hibák, melyek azért valljuk be, novemberben már nem igazán szoktak előfordulni. Mindenesetre az első félidő derekán, pontosabban a 11. percben megszerezte a vezetést Horváth Viktória a DEAC-nak, óriási bombát rakott fel a jobb felsőbe. Majd a 17. minutumban két gólt is láthatott a kilátogató szép számú közönség: először Krascsenics Csilla volt eredményes közelről, majd Fülöp Diána távolról, 3–0-s hazai előnnyel fordulhattak a felek. – Leginkább az első félidei teljesítményünkre gondolva elmondható, van még min javítanunk, pontosítanunk – mondta a DEAC cerberusa. Torma Lilla a második félidő kapcsán pedig úgy fogalmazott, hogy a Budaörs letámadásai nem ízlettek nekik, illetve a vendégek centerjátéka sem, amiből aztán sikerült szépíteniük is, a 25. percben ugyanis Bede Anna villant meg, s állította be a 3–1-es végeredményt. – Mielőbbi célunk kijavítani a hibáinkat, valamint több mozgást vinni a játékunkba, hogy még eredményesebbek legyünk – zárta gondolatait Torma.

Palánki István

A tények

DEAC–Budaörs 3–1 (3–0)

Debrecen, DESOK, 100 néző, V.: Takács (Vadon, Juhász).

DEAC: Torma – Krascsenics, Üveges, Fülöp, Horváth. Cserék: Tóth A., Tóth N., Pócsik, Sovány, Nagy, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Budaörs: Csizmók – Bede, Fábián, Koch, Tell. Cserék: Megyeri, Szabó, Nagy. Edző: Korozmán Krisztián.

Gól: 1–0 Horváth (11.), 2–0 Krascsenics (17.), 3–0 Fülöp (17.), 3–1 Bede (25.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában