Bowling

2021.09.26. 23:26

Óriási győzelmet szerzett a Cívis Egyesület csapata

Szombaton a jelenkor legsikeresebb magyar bowlingcsapata érkezett Tiszaújvárosba a Gold Bulls vendégeként.

Fotó: Cívis Egyesület

A Cívis Egyesület csapata a középmezőnyben foglal helyet a legfelsőbb osztályban, a vendég Pin Devils viszont a bajnoki címért harcol, mint az utóbbi évtizedben minden idényben. 2005 és 2018 között 8 csapatbajnoki címet szereztek, tele van az együttes válogatott játékosokkal, így mindig és mindenhol esélyesnek számítanak, ahol pályára lépnek – olvasható a Cívis Egyesület közleményében.

A hazaiaknál viszont ott volt a friss magyar egyéni bajnok Végh László, a stabil, rendre az országos versenyek végjátékáig jutó Havas Sándor, a nagyon hatékony Dr. Szőke Viktor, az ifjú erő Dávid Csaba, illetve a frissen igazolt Buka Anikó, aki legutóbb Budapesten szerzett trófeát egy B kategóriás versenyen. Sérülése miatt még mindig hiányzott a csapatból Béres Éva, aki ugyancsak alap embernek számít. Mellettük szólt mindenképpen a nehezen kiismerhető és megjátszható hazai pálya előnye, amely a vendégcsapatok számára többnyire ismeretlen terep.

A Pin Devils a Dosztály Sarolta (VB, EB, VK résztvevő), Rácz Csaba (válogatott kerettag, EB résztvevő), Rusznyák Róbert (EB, VK résztvevő), Dosztály Balázs (ifi EB, válogatott) összeállításban állt pályára. Tartalékként Hunyadi László várt bevetésre.

Fűthette a visszavágás vágya a Devils csapatát, hiszen tavaly, 8 év után először hazai pályán szenvedtek vereséget bajnoki meccsen, épp a Bulls győzte le őket. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, az első egyéni körben 2-2 győzelmet arattak a felek, a másodikban viszont előnyt szerzett a hazai csapat, 3-1 arányban nyerve. A harmadik körben pedig megismételte ezt az eredményt, így az utolsó, negyedik egyéni körre 8-4-es állással fordultak a felek.

Itt nagyon küzdött a Pin Devils, egy darabig úgy tűnt, akár mindegyik parti az övék lehet, de végül egy-egy hiba miatt meg kellett elégednie két győzelemmel, így a párosok előtt 10-6-ra alakult az állás. Jöttek a páros mérkőzések, ahol a győzelemhez a vendégeknek mind a négy partit nyerni kellett, a hazaiaknak adott esetben egy is elég lehetett, kettővel viszont biztos volt a siker. Cseréltek is ennek érdekében a hazaiak, a kissé gyengélkedő Végh László helyére bejött Buka Anikó. Élesedett a meccs, nagyon szorosan alakult a játék, és nagyon szerencsésen alakultak a dolgok a Bulls számára, a továbbra is sokat hibázó vendégek elvesztették mindkét párost. Így a befejező két mérkőzésnek már nem is volt tétje, a kiengedő hazaiak ezeket már átengedték a vendégcsapatnak, ahol Rusznyák Róbert egy 265 fás sorral bebizonyította hogy lehet ezen a pályán is nagyot gurítani. A végeredmény 14-10 lett a debreceni csapatnak.

A mérkőzés az Cívis Egyesület Youtube-csatornáján megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában