bowling

2021.09.14. 17:39

Mindkét meccsét behúzta a Cívis Bowling Team

Debreceni versenyző is lesz a görögországi Európai Bajnokok Kupáján.

Fotó: Cívis Bowling Team

Egy hét alatt 2 mérkőzést játszott az NB I-.es csapatbajnokságban a Cívis Egyesület csapata, a Cívis Bowling Team. Mindkettőt hazai pályán, azaz Tiszaújvárosban, tudatta portálunkkal Tolnai Tibor, az egyesület alelnöke.

Az első hétvégén a nagy rivális, a tabellán közvetlenül mögötte álló Acapulco Bears együttesét fogadta a debreceni csapat. Bemutatkozott a debreceniek új igazolása, Kenéz Vince, jó teljesítménnyel. „Hatpontos” mérkőzésnek ígérkezett a találkozó, és ennek megfelelően izgalmasan is alakult, bár az egyéni mérkőzések végére kialakult egy kényelmes, hatpontos előny, de a párosokban még legalább 2 győzelem kellett. Ez sikerült is végül, 17-7 arányban győzött a Cívis.

A következő szombaton ismét hazai meccs következett, a szintén fővárosi Atte csapata jött vendégségbe az Angyal Sportklub pályáira. Ez egy fokkal színvonalasabb meccs volt, mint az előző, végül ezt is megnyerte a debreceni csapat, méghozzá 18-6 arányban, így megtették az utolsó előtti lépést a bajnoki cím felé vezető úton. Mivel a Dual Tatabánya együttese nagyon erősen hajrázik, hátradőlni nem lehet, meg kell nyerni az utolsó, Glow elleni meccset idegenben.

Mindkét mérkőzés megtekinthető a Cívis Egyesület YouTube-csatornáján, akárcsak az összes eddigi bajnoki meccs.

Jó hír, hogy Ábrók Andrea az ob-n szerzett helyezésének köszönhetően részt vehet az Európai Bajnokok Kupáján (ECC 2021), melyre minden országból kizárólag a bajnokok mehetnek, azaz a férfi és a női győztesek. Mivel mindkét kategóriában visszalépett az első helyezett a részvételtől, ezért a Cívis Egyesület büszkesége képviselheti Magyarországot női részről, Radvánszki Zsolt (Dual Bowling Tatabánya) pedig férfi vonalon. A helyszín a festői Kréta lesz, október végén.

Nagyon nagy siker ez a debreceni egyesületnek, illeszkedik abba a sormintába, amely egyre több sikert tartalmaz országos szinten a bowling sportágban. Mivel minden Cívis-versenyző önköltséges alapon űzi ezt a szép sportágat, nem kis energiákat kell majd megmozgatni a versenyen való szerepléshez, melyhez minden segítséget szívesen fogadnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában