jégkorong

2021.09.11. 09:00

Ismét a Ferencvárossal csap össze a Debrecen, ezúttal viszont a jégen

A csapatsportágak egyik – ámbár megszokott – furcsasága, hogy az új idény első meccse az előző utolsója is.

Debrecen 20210403 Jégkorong Magyar Kupa döntő mérkőzés DEAC Hydro Fehérvár Foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport David Musial

Fotó: NS-archív

A hazai jégkorong bajnokságban is így van ez, szombaton 17 óra 15 perctől ugyanis következik az Erste Liga tavalyi szezonját lezáró szuperkupa-mérkőzés, melyet a DEAC vív meg a Ferencvárossal a Tüskecsarnokban. Előbbi a legutóbbi szezon Magyar Kupa-győztese, utóbbi pedig a liga aranyérmese volt.

– Rendkívül örülök, hogy újra személyesen is találkozhatunk szurkolóinkkal – mondta a Naplónak David Musial, a Debreceni Egyetem hokicsapatának vezetőedzője. A cseh tréner arról is beszélt, hogy a kupagyőzelmük után már készültek is az új szezonra, nem volt igazán pihenésük, hiszen szeretnék megismételni a tavalyi szép eredményüket. – A lehetőségekhez mérten a legjobbunkat szeretnénk nyújtani. Összességében egy jó szezont remélek – mondta. A 45 éves szakember elmondta azt is, hogy a felkészülésük nem volt zökkenőmentes. – A felkészülésünket sérülések nehezítették, Hetényi Zoltán továbbra is sérült, azonban az már jó hírnek számít vele kapcsolatban, hogy egy hónap múlva akár már játszhat is – mondta.

Fotó: NS-archív

A jégkorong bizony nem tenisz

A Fradi elleni szuperkupa-meccsről azt nyilatkozta a DEAC vezetőedzője, hogy a maximumot fogják nyújtani szombaton is és utána is, hiszen csak és kizárólag így tudják elérni a kitűzött céljaikat. – A jégkorong nem tenisz, és itt csak arra szeretnék utalni, hogy ez egy csapatjáték, próbáljuk pótolni a sérülteket, van lehetőség a rotálásra – mondta. Végezetül David Musial elmondta, hogy nehéz megfejteni, hol tart a Fradi, de a debreceniek egyik fegyvere az lehet, ha elbízzák magukat a fővárosiak, már csak Hetényi sérülése miatt is akár.

A klub mindent megtesz a szurkolókért, ezt Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője mondta. Itt is van az első nagyobb volumenű ajándék: ingyenes szurkolói busz indul a budapesti összecsapásra, ami hamar meg is telt, így a szerencsés drukkerek élőben is szurkolhatnak kedvenceiknek. Az otthon maradóknak is van egy jó hírünk, az M4 sport+ élőben közvetíti a kupameccset.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában