Évforduló

2021.09.30. 13:54

Hajdúböszörményben ünnepelték a magyar birkózás elmúlt száz évét

A Magyar Birkózó Szövetség a helyi fiatal sprotolókat is megajándékozta.

Fotó: Horváth Tamás

„A birkózás nemcsak erőt, életfelfogást, hanem családot is ad”

– mondta el Komáromi Tibor, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja, háromszoros világbajnok, Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes csütörtökön Hajdúböszörményben. A szakember a Magyar Birkózó Szövetség százéves évfordulója alkalmából érkezett és a városnak, valamint a helyi Kincses Sándor Birkózó Egyesületnek adott át ajándékokat. Hajdúböszörmény Városa megkapta a centenáriumi díszoklevelet, a magyar birkózósport támogatásáért pedig helyi szakemberek vehettek át elismerést. A böszörményi fiatal birkózók sem távoztak üres kézzel, őket is megajándékozta a szövetség.

Fotó: Horváth Tamás

A városházán tartott ünnepségen Sőrés István alpolgármester kiemelte, a birkózás mint sport többezer éves múltra tekint vissza, de Hajdúböszörmény városában is évek óta várja ez a sportág a mozogni vágyókat, sőt 2011-ben a birkózás városának is választották a települést.

Fotó: Horváth Tamás

Kathi Sándor, a Kincses Sándor Birkózó SE elnöke elmondta, 16 éve működik az egyesület. A korábbi hagyományokat elevenítették fel az alakuláskor és ehhez Szolnoki Imre és Nagy Márton korábbi edzők segítségét kérték, akik továbbra is aktív részesei maradtak az egyesületnek és a sportágnak. Kathi Sándor elnök megköszönte a támogatást a városnak, a Birkózó Szövetségnek, a szülőknek és az oktatási intézményeknek. Mint megfogalmazta, már generációk nevelkedtek ki, szép eredményeket érnek el a sportolók, diákolimpiai bajnokok vannak a tagok között.

– Ahhoz, hogy a következő száz év jól induljon, rátok van szükség – mondta el Komáromi Tibor a fiatal sportolóknak, akik sikereiről, tapasztalatairól is kérdezhették a szakembert.

Szarvas-Szabó Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában