Kézilabda

2021.09.02. 11:31

Győzelemmel kezdte az idényt a DEAC

A találkozón a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata háromgólos sikert aratott.

Forrás: deac.hu

Ligakupa-mérkőzéssel kezdte a szezont a DEAC, amelyen a debreceniek a Mezőkövesdet fogadták a DESOK-ban – írja a deac.hu. A találkozó két vendéggóllal indult, majd Illés Tamás szépített, és bár megvolt az esély, hogy gyorsan egyenlítsenek a debreceniek, ez még hetesből sem sikerült nekik. A Mezőkövesd tovább növelte előnyét, de később a DEAC védekezése összeállt, és a befejezéseknél is jobban koncentráltak, így a 16. percben már a vezetést is átvették. A félidő végül háromgólos debreceni előnnyel zárult.

A szünet után is magabiztos játékot láthatott a közönség, a 36. percben már hattal ment a hazaiak, végül a szezon első tétmérkőzésén 31-28-ra nyertek.

Ebben a sorozatban legközelebb csak január 11-én játszanak a debreceniek, akkor az NB I.-es Eger otthonába látogatnak. Jövő hét szombaton viszont a bajnokságban is megkezdi a küzdelmeket a DEAC, a Ceglédet fogadják majd a DESOK-ban 18 órától.

Ligakupa, B csoport, 1. forduló

DEAC–Mezőkövesdi KC 31-28 (15-11)

Vezette: Kiu G., Kiu T.

DEAC: Boros – Gidai 5 (1), István P. 2, Rédei 5, Balázs S. 1, Pethő 4, Illés 4 (1); Mándi, Hornyák Z., Mucza 2, Mórucz, Bíró Á. 2, Fülöp 3, Kathi, Péter D. 2 (1), Fábián 1.

Kiállítások: 6, ill. 4. perc.

Hétméteresek: 3/6, ill. 1/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában