sportolói háttér

2021.09.08. 13:08

Előre meg volt írva a sorsa a fekvenyomó ikreknek?

Emlékezetes verseny a Gábor családban: apa és két fia is magyar bajnok lett.

A mondás szerint, az alma nem esik messze a fájától. A mi esetünkben két almáról van szó, ugyanis Gábor Attila és Sándor ikrek, s mindketten szüleik nyomdokaiba léptek. Idősebb Gábor Attila fekvenyomó, míg az édesanya, Koncz Brigitta korábbi fitnesz modell-versenyző, jelenleg személyi edző. Ezek után nem meglepő, hogy a fiúk is versenysportra adták a fejüket, s a családi klubban, a hajdúhadházi Hulk Gym SE-ben fekvenyomásra gyúrnak.

Háromból három

A 17 esztendős srácok két éve foglalkoznak a fekvenyomással, de csak egy éve versenyeznek. Az edzéseiket, felkészítésüket a szülők irányítják. Tavaly a Cutler Beachen Attila győzött, Sándor pedig a második helyen végzett, míg az idei megmérettetések közül a júliusban Mátészalkán megrendezett Strand Kupán mindkét fiú első helyezést ért el. A remek sorozat folytatódott az elmúlt hétvégén, Kiskunfélegyháza adott otthont a Magyar Professzionális Erőemelő Liga által szervezett országos bajnokságnak, ahol az ikrek az ifjúsági fekvenyomók között mérettettek meg. A fiúk igazán kitettek magukért, Attila a 110 kilogrammosok, míg Sándor a 125 kilogrammosok mezőnyében lett a legjobb, mindketten 110 kilót teljesítettek. Hab a tortán, hogy apjuk, aki egyben a mentoruk is, a fekvenyomók masters2 kategóriájában, a 100 kilósok között lett aranyérmes, 170 kilós eredménnyel.

Anyai (és edzői) büszkeség

Természetesen az ikrek édesanyja rendkívül boldogan értékelt a magyar bajnokság után. – Minden kezdet nehéz, szokták mondani, s ez a mi esetünkben is beigazolódott: hosszú keresgélés után találták meg a fiúk azt a sportágat, ami kihívást és egyben örömet is jelent számukra. Nagy segítséget jelentett, hogy édesapjuk kimagasló eredményekkel büszkélkedhet ezen a vonalon, s én is edzőként testépítéssel foglalkozom. Talán kettőnk példája motiválta, indította el a fiúkat ebbe az irányba. Heti öt edzés és áldozatokkal teli életmód mellett az iskolai tanulmányaikra is szánnak időt. Mérhetetlen büszkeséget és örömet jelentett számomra, amikor mindkét gyermekem ugyanazon a versenyen a dobogó legfelső fokára állhatott. Úgy érzem, jó úton haladnak afelé, hogy elérjék az általunk megálmodott célokat. Rengeteg tervük van, előre tekintenek, céltudatosak, már készülnek a tavaszi versenyre – mondta Koncz Brigitta.

BN

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kilenc-gyozelemmel-tertek-haza-a-berettyoujfalui-fekvenyomok-5621993/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában