Labdarúgás

2021.09.03. 15:59

Csak a győzelem elfogadható az albánok ellen

Paróczai Sándor szerint a magyar válogatott újra a szebbik arcát mutatja majd Albániában.

Forrás: Paróczai Sándor-archív

Súlyos, 4–0-ás vereséget szenvedett Angliától a magyar labdarúgó-válogatott a csütörtök esti világbajnoki selejtezőn a Puskás Arénában. Marco Rossi együttese az első félidőben remekül tartotta magát, ám szünet után fokozatosan elfáradt az angol nyomás alatt, így a három oroszlánosok Sterling (55.), Kane (63.), Maguire (69.), valamint Rice (87.) góljaival lehengerelték a mieinket.

Az MLSZ meghívására a helyszínen tekintette meg a mérkőzést Paróczai Sándor, a Loki korábbi kilencszeres válogatott labdarúgója. A szövetségi ellenőrként is tevékenykedő szakembert a Hajdú-bihari Napló kérdezte a látottakról. – Szép gesztus, és remek kezdeményezés a szövetség részéről, hogy nem feledkezik meg azokról a korábbi válogatott labdarúgókról, szakemberekről, akik a maguk idején sokat tettek a magyar futballért. Jó volt újra találkozni a régi társakkal, barátokkal, akikkel együtt tekintettük meg a mérkőzést – ismertette Paróczai Sándor.

– A szünetig nagyszerű volt a hangulat a legendák szektorában, hiszen a mieink jól tartották magukat az első félidőben, ám fordulás után felőröltek bennünket az angolok, akik megérdemelten nyerték meg a találkozót. Marco Rossit nagyon tisztelem, remek szakember, aki már eddig is sokat adott a magyar futballnak.

„Nagy tekintélye van, mindenki elismeri a tudását, de csütörtök este nem sikerült azt a 30-40 százaléknyi plusz beleadnia a meccsbe, amit hozzá szokott tenni a maga részéről a válogatott teljesítményéhez.”

Miután hátrányba kerültünk próbált változtatni, Varga Kevin és Sallói Dániel behozatala – főleg a volt debreceni futballistának köszönhetően – egyértelműen megpezsdítette az együttes játékát, de talán már hamarabb is érkezhettek volna. Ha nem megy az előrejáték – főleg gólhátrányban – szükség van a lendületes, jó értelemben vett szemtelen labdarúgókra, akik nem ijednek meg az ellenféltől, és meg merik húzni a cseleket. Egy ilyen vereség után teljesen újjá kell építeni a csapatot, de szerencsére ennek Rossi a mestere. Reméljük, hogy vasárnap is lesznek oroszlánok a pályán, de nem három, hanem tizenegy, és piros-fehér-zöldben. A bátraké a szerencse, és erre most szükségünk lesz. Várom a gyors, csibész srácok – Sallói, Sallai, Varga Kevin, Schön –, valamint egy irányítani képes középpályás csatasorba állítását, mert ezek nagyon hiányoztak csütörtökön – mutatott rá a 63 esztendős szakember.

Búslakodásra nincs idő, vasárnap este 18 órától (tv: M4 Sport) már Albániában lép pályára a magyar csapat ugyancsak világbajnoki selejtezőn.

– A lengyelek győzelmével nincs mese, nekünk is győznünk kell vasárnap este Albániában. Nem lesz könnyű, mert remek játékosok alkotják az albán válogatottat, többen európai topbajnokságban futballoznak, Myrto Uzunit, a Ferencváros csatára pedig az NB I. egyik legjobb támadója. Bízom benne, hogy újra a szebbik arcát mutatja majd a csapat, és akkor jó esély van a szép eredményre – nyilatkozta Paróczai.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában