Hoki

2021.09.18. 10:36

A játék rendben volt a DEAC jégkorongcsapatánál

Az emberhátrányos Dalecky-gól, és Sági találata sem segítette győzelemhez a debrecenieket.

Budapest 20210911 jégkorong szuper kupa Foto: Nemzeti Sport Földi Imre

Forrás: NS-archív

Elkezdte szereplését az Erste Ligában a DEAC első osztályú jégkorongcsapata. Bár hosszabbítás után 3–2-es vereséget szenvedtek David Musial „fiai”, a látottakkal nem volt elégedetlen a cseh tréner. – Ezen a mérkőzésen nagyon jó játékot produkáltunk, a befejezésekbe csúszott mindössze némi hiba – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a DEAC vezetőedzője az első bajnoki után.

David Musial ígéretéhez híven (a Ferencváros elleni Szuperkupa döntő után mondta) a tizenhét éves Antek Tamást tette a kapuba kezdésként a sérült Hetényi Zoltán pótlásaként, aki ugyan rá is szolgált a bizalomra, de ezúttal még biztosabbá tette helyét a kezdőben, hiszen ismét zseniálisan védett, rajta nem múlott semmi. – Az, hogy elértük a hosszabbítást, a vereségünk ellenére is nagyon jó eredmény számunkra. Jó esélyeink voltak megnyerni is a mérkőzést. Azt hiszem, ez az egy pont számunkra rendben van – mondta David Musial. Végül a tréner arról beszélt, hogy ahogy hazaértek a hétvégén Pestről máris készülnek tovább, hiszen vasárnap ismét a MAC Újbudával kell megmérkőzniük, csak már hazai jégen.

Palánki István

A tények

Jégkorong, Erste Liga, 1. forduló

MAC HKB ÚJBUDA–DEAC 3–2 (1–0, 1–2, 0–0, 1–0) – h. u.

Tüskecsarnok, 671 néző. V.: Nagy A., Pálkövi Zs. – Pálkövi B., Szabó D.

MAC: BÁLIZS – Pozsgai (1), Garát – Macaulay, Csollák – Tóth G. (1), Varga – Ádám, Dóczi – Schlekmann, Gooch 1, Tóth R. – DANSEREAU (2), Kreisz, Izacky – STEVENS 1, MOLNÁR 1, Dumic – Pápa, Ritter, Kozma. Edző: Kangyal Balázs

DEAC: ANTEK – Kloz, Vokla – Gőz, Klimek – Bogesics, Sándor (1) – Jakabfy – DALECKY 1, Novotny, Turcotte – Hári, Kulesov, Spirko – Berta (1), Molnár, Sági 1 – Almási, Kozma, Mazzag. Vezetőedző: David Musial

Kapura lövések: 39–39

Gól – emberelőnyből: 2/–, illetve 2/–

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában