MEGYE I.

2021.09.10. 12:55

A bajnoki címre hajt az eddig hibátlan Balmazújváros

Az egyik bajnokesélyes növelni tudja-e előnyét a hétvégén a tabellán?

Lajos Ferenc | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A hétvégén következik a Hajdú-Bihar megyei labdarúgó-bajnokság 5. fordulója. Ezúttal az eddig százszázalékos teljesítménnyel rendelkező Balmazújvárosi FC edzőjét, Lajos Ferencet kérdeztük sikereik titkáról.

„Egységes, jó közösség van nálunk, a fiatalok és a rutinosak ötvözete ez a csapat, mely sok előnnyel jár”

– mondta a Hajdú-bihari Naplónak a rutinos szakember. Lajos Ferenc ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a fiatalok fejlődni próbálnak, a rutinosak pedig igyekeznek minden tapasztalatukat megosztani velük, ez alkotja az igazi egységet náluk. Egyébiránt 16 éves a legfiatalabb labdarúgójuk, és 37 esztendős a legidősebb. – Mindent egybevetve egyértelmű, kimondható célunk a bajnokság megnyerése, a klub és a lelkes szurkolótáborunk is megérdemelne egy felsőbb osztályban lévő együttest. Azt nem szabad elfelejteni, hogy ennek a csapatnak nem itt van a helye, ide soroltak minket – mondta a tréner. Az ellenfelekkel kapcsolatban arról beszélt Lajos Ferenc, hogy sok olyan csapat van, amelynek nagyon fontos a győzelem, a jó játék, éppen ezért úgy gondolja, nagyon nehéz dolguk lesz a szezon során, hiszen nagy célokat is tűztek ki maguk elé.

Lajos Ferenc | Fotó: Napló-archív

Mi vár ránk a hétvégén?

– Például ezen a hétvégén is egy presztízs meccs vár ránk Hajdúnánáson, nagyon sok volt focistám játszik ott, emellett még egy igazi szomszédvári rangadó is lesz ez – gondolt előre az edző, aki kiemelte, hogy Nánáson is a győzelem a céljuk.

Ebben a körben minden megye I.-es mérkőzést szombaton rendeznek 15 óra 30 perces kezdéssel. Igazi csemegének tűnik így előre a Vámospércs–Hajdúsámson, a Sárrétudvari–Nyíradony, és a Derecske–DASE összecsapás is. Nagy kérdés, hogy tud-e újabb győzelmet elkönyvelni a Hajdúböszörmény, akik a DSC-SI gárdáját fogadják, ahogy az is nagy kérdés, hogy meg tudja-e szerezni első pontjait az újonc Egyek a Kaba ellen. Lesz még BUSE–DEAC II., és Püspökladány–Monostorpályi találkozó is.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában