amerikaifutball

2021.08.18. 11:22

Roják Richárd ismét magára öltené a címeres mezt

A DEAC Gladiators futója Székesfehérváron vesz részt egy négynapos edzőtáborban.

Fotó: deac.hu

Augusztus 19. és 22. között a „Királyok városában” készül majd a válogatott a szeptember 12-i Izrael elleni B-csoportos Európa-bajnoki mérkőzésre – tette közzé a DEAC hivatalos honlapján. Hetvenöten küzdenek majd azért, hogy a nemzeti csapatban először bekerüljenek az 53 fős szűkített játékosállományba, majd a 45-ös meccskeretbe.

Köztük van a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának futója, Roják Richárd is. A cívisvárosiak egyik legrutinosabb játékosa már évek óta alapembere a válogatottnak. Két esztendővel ezelőtt a belgák ellen térhetett vissza egy komolyabb térdsérülés után. Azóta rengeteget edzett és sokat erősödött. Roják Richárdnak ráadásul egy jó szezonja volt tavasszal, és most folyamatosan készült a nyár folyamán, hiszen szeretné A-csoportos tagsághoz segíteni a nemzeti csapatot.

Roják Richárd a klubhonlapnak elmondta, nagyon hiányzott neki, hogy ismét az ország legjobbjai között lehessen. – Elmaradt tavaly két meccs, így ezeket és a felkészülést is idén kell pótolnunk. A hétköznapok után 4 napra „profik” lehetünk, hiszen nem lesz más csak a foci. Minden évben várom a válogatott szezont, mivel ez az igazi lezárása az évnek, és az egyik legnehezebb és legjobb része is egyben, amikor ismét együtt készülhetünk a mérkőzésekre – nyilatkozta a válogatottal edzőtáborozó sportoló.

Roják a DEAC mellett a Budapest Cowbells-ben is játszott az elmúlt idényben. A kettős szezont felemásként értékeli: mint mondta, sok kihagyás után javult a teljesítménye, a bajnokság vége felé jött inkább formába, bízik benne, hogy ezt a válogatottban is meg tudja majd mutatni.

A sportoló azt is hozzátette, hogy a posztján nagy verseny van a válogatottban, ezért sokkal jobban kell teljesíteni, hogy bekerülhessen valaki a meccskeretbe.

A teljes interjú a DEAC honlapján megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában