3x3-as kosárlabda

2021.08.28. 11:52

Óriási siker, a legjobb négy között a magyar lányok!

Nagy csatában jutott elődöntőbe a válogatott a 3x3-as U18-as világbajnokságon.

Magyarország-Észtország 3x3 kosárlabda

Forrás: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A negyeddöntőkkel folytatódott a debreceni 3x3-as U18-as világbajnokság, szerencsére hazai érdekeltséggel, ugyanis a női magyar csapat még csütörtökön biztosította helyét a legjobb nyolc között. Szombat délelőtt a verhetetlennek hitt USA-t is legyőző orosz együttes volt a mieink ellenfele.

Nem kezdett jól a magyar csapat, eleinte a vendégeknél volt az előny, de aztán szívós munkával visszakapaszkodtak a mieink, és a debreceni Szabó Zita duplájával már a mieink álltak jobban az óriási fizikai fölényben lévő ellenféllel szemben. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik gárda csikart ki előnyt. Minden labdáért óriási harc folyt a pályán, ennek következtében sajnos Földi Attila tanítványai elérték a tíz faultos határt, amely azt jelentette, hogy onnantól minden szabálytalanság két büntetőt ért.

Az utolsó percre 18-17-es hazai előnynél fordultak a felek, ott már minden dobásnak, passznak dupla jelentősége volt, szerencsére a lányoknak helyén volt a szívük, és Nagy Réka Andrea büntetőjével megszerezték a 21 pontjukat lezárva meccset (21–18), és ezzel bejutva a világ legjobb négy együttese közé.

A vasárnapi elődöntőben a mieink ellenfele a spanyol-lett mérkőzés győztese lesz.

Földi Attila szövetségi edző így értékelte az összecsapást: – Remekül vagyunk, egy csikócsapattal megvertük a halálcsoportból érkező, korábban a favorit USA-t is legyőző oroszokat. Nem hiszem, hogy bárki túl sok esélyt adott volna nekünk az összecsapás előtt, mert reálisan nézve az orosz csapat jobb nálunk, de egy meccsen le lehet győzni bárkit. Jó volt a dobószázalékunk, bementek a kinti dobások és nagy szívvel harcoltunk. A védekezésünk hellyel-közzel működött, sok pontot kaptunk, és időnként buta faultokat csináltunk amikor már két büntető járt érte. Hat éve viszem ezt a korosztályt, az első három esztendőben bárkiből lehetett szelektálni. Egy új szabályozás óta viszont jobban meg van kötve a kezünk, de így is bejutunk egy világbajnokságon a legjobb négy közé, az életem egyik legnagyobb sikere – fogalmazott a szakember.

A debreceni Szabó Zita jó játékkal járult hozzá a hatalmas bravúrhoz: – Nekem ez hazai pálya, itt volt a családom, barátaim, óriási érzés így játszani és főleg nyerni. Tudtuk, hogy nagyon jól kell majd védekeznünk, támadásban pedig ülniük kell a kinti dobásoknak, szerencsére ez sikerült is, hiszen 21 ponttal idő előtt lezártuk a meccset. Nem volt vesztenivalónk, úgy voltunk vele mindent beleadunk és ha sikerül, az a legjobb dolog a világon, ha pedig nem, akkor az benne volt a pakliban.

„Remélhetőleg még van hátra két meccsünk, azokon is mindent beleadunk bárki jöjjön velünk szemben.”

Számítunk a közönségünkre, mert nagy energiákat tudunk meríteni a szurkolásból – mondta el a DEAC ifjú tehetsége.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában