női labdarúgás

2021.08.30. 17:21

Magabiztos győzelemmel nyitott a DVSC-DEAC

A Debreceni Egyetem gárdája a triplázó Jakus Lili vezérletével visszavágott a gyulaiaknak.

Fotó: deac.hu

A DVSC-DEAC női futballcsapata vasárnap a Gyulai Amazonok elleni összecsapással kezdte meg a szereplését az NB II.-ben, írja a deac.hu. Krascsenics Csilla tanítványait fűthette a visszavágás vágya, hiszen a gyulaiak augusztus közepén búcsúztatták őket a Magyar Kupától. Akkor a Gyula 2-0-ra diadalmaskodott, ám ezúttal teljesen másképp alakult a meccs.

Jakus Lili góljával már a kilencedik percben megszerezte a vezetést a DVSC-DEAC, majd az első félidő derekán Hardon Rita duplázta meg a debreceniek fórját. A vendégek Sovány Dorina találatával kozmetikáztak ugyan az eredményen, de a szépítés szerencsére nem adott szárnyakat nekik. A szünet előtt ismét megvillant Jakus, ezzel visszaállt a kétgólos differencia.

A második játékrészben is több kecsegtető lehetőség adódott a DVSC-DEAC előtt, végül a parádés napot kifogó Jakus Lili a 82. minutumban állította be a 4-1-es végeredményt.

„Kicsit aggódtam a mérkőzés előtt, hiszen sérülés miatt kapus helyett mezőnyjátékos védett. Ennek ellenére bíztam a taktikai fegyelmezettségünkben, valamint abban is, hogy a felkészülésünk jól sikerült. Úgy gondolom, végig mi uraltuk a találkozót, szép támadásokat vezettünk, a labdabirtoklásunk pedig kimagasló volt. A helyzetkihasználásunk miatt van némi hiányérzetem, de ha így haladunk, akkor ennél még ütőképesebbek leszünk. Büszke vagyok a lányokra, gratulálok nekik!” – nyilatkozta a klubhonlapnak Krascsenics Csilla vezetőedző.

A kiválóan rajtoló együttes vasárnap a Nyíregyháza otthonában vendégeskedik.

Női labdarúgó NB II., Keleti csoport

DEAC-DVSC-Gyulai Amazonok 4-1 (3-1)

Gólszerzők: Jakus (9., 42., 82.), Hardon (25.), ill. Sovány (33.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában