drift

2021.08.25. 19:46

Jelszó: csakis kilinccsel előre!

Nemzetközi klasszisokkal és magyar menőkkel teletűzdelt mezőny lesz az idény legnagyobb driftes seregszemléjén.

20210512 Máriapócs fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Drift edzés Máriapócson.

Fotó: MW-archív

Minden előzetes várakozást túlszárnyaló sztárparádé, 12 országból érkező 135 induló teszi az ország legjelentősebb driftes eseményévé a pénteken és szombaton, a máriapócsi Rabócsiringen megrendezendő gumifüstölő fesztivált. Az eseményen három versenyt rendeznek, a jubileumi, 10. Trackwoodot, a Drift Kings International Series futamát és a Drift Legends megmérettetést.

Három az egyben

A driftes „all stars”, azaz a legendák küzdelme igazi különlegességnek számít, ebbe a kategóriába huszonketten adták le a nevezésüket. Olyan pilóták ülnek a volán mögé, akiket a Rabócsiring közönsége jól ismer, például az orosz Dmitrij Iljuk, a görög Xenikos Nassos, a Zentai testvérek, Sándor és Attila, vagy éppen a lengyelek kiválósága, Pawel Trela lép majd a gázpedálra. A polákok többszörös bajnoka a Facebook-oldalán posztolt a máriapócsi versengésről: „Ez az esztendő különleges, mert idén ünnepeljük ennek az őrült eseménynek, a Trackwoodnak a tizedik évfordulóját. Ami a Rabócsiringet illeti, kellemes emlékeim vannak, hiszen 2013-tól kezdve hatszor versenyeztem a máriapócsi pályán. Két dobogó, egy felrobbant motor, sok ütközés és összetört lökhárító… A sok rossz és feledhető pillanat ellenére a máriapócsi Trackwood az egyik kedvenc versenyem. A szombat esti, hagyományosan villanyfényes döntők minden versenyző számára különleges élményt jelentenek. A hangulat, a barátaimnak mondható szervezők, az évről évre biztató, hihetetlenül szimpatikus nézők és rajongók miatt otthon érzem magam a Rabócsiringen. Hamarosan ismét találkozunk” – írta Trela.

A Drift Legends mellett a Drift Kings International Series egyik futama is látható lesz a kanyargó aszfaltcsíkon. Ennek a versenysorozatnak az elődje korábban már hazánkba „látogatott”, de több évnek, majdnem egy évtizednek kellett eltelnie, hogy a Királyok újfent magyar pályán füstöltessék a gumijaikat. A Drift Kings Europe Po kategóriáját jelenleg Steve Leiber vezeti Nissan Silvia S15-ösével. De a tabellát elnézve, a francia sztárnak bőven lesz kihívója a Nyírségben.

Ahogy azt már megszokhatták a „kilinccsel előre” sportág szerelmesei, a Trackwood versengésben három kategóriában mérik össze tudásukat a résztvevők: pro, pro és street. Természetesen a legnagyobb érdeklődés a profik küzdelmét kíséri, ahol tavaly teljes magyar siker született, hiszen csakis honfitársaink állhattak fel a dobogóra. Persze óriási kérdés, hogy a tavalyi győztes, Piskolty Kevin meg tudja-e ismételni az elmúlt évi diadalát, hiszen sokan pályáznak a trónjára.

A mezőnyben ott lesz a debreceni Taskó Rodrigó is, aki erre a versenyre a Turbo Mafia versenycsapattól bérelt egy BMW E30 1JZ Toyota motoros autót. A 700 lóerős versenygép az edzések során mély benyomást tett a cívis pilótára, ugyanis rendkívül gyorsnak és jól irányíthatónak érezte a verdát. Taskó szeretné a lehető legtöbbet kihozni az autóból és önmagából, de előzetesen nem tudja megítélni, hogy mire lehet képes a nagyon nívós mezőnyben.

A program elég feszített lesz a Rabócsiringen a hétvégén: pénteken rendezik az edzéseket, míg a szombati versenynap a robogósok csatájával kezdődik, majd jönnek a driftesek, akiknek a végküzdelme már villanyfényes lesz.

HBN

Program

Péntek

11 óra: Drift edzés Pro, Pro Legends

12.30: Drift edzés Pro2, Pro2 Legends

14 óra: Drift edzés Pro, Pro Legends

15.30: Drift edzés Pro2, Pro2 Legends

17 óra: Drift edzés Pro, Pro Legends

18.30: Drift edzés Pro2, Pro2 Legends

21 óra: Trackwood 10. szülinapi parti

Szombat

7:30: ASG300 robogóverseny rajt

12:30: Drift edzés Pro, Pro 2 Legends

14.30: Drift kvalifikációk

16 óra: Drift edzés Legends

17 óra: Versenyzői felvonulás Pro2/Top16

17.30: Pro2, Top 16

19 óra: Pro2 Top 8/4/Döntők

19:30: Versenyzői felvonulás Drift Legends

20 óra: Drift Legends Trackwood 10

22 óra: Versenyzői felvonulás Pro/Top16

22.30: Pro, Top16

23.30: Pro, Top 8/4/Döntők

Díjátadók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában