disc golf

2021.08.27. 08:58

Három napon át dobják a frizbit a Vekeri-tavon

Az országos bajnokságon női, férfi és 40 év feletti férfi kategóriákban küzdenek majd az aranyért.

Tócóskerti Disc Golf Park avatóünnepség

Fotó: Napló-archív

Hazánk sztár disc golfosaival ismerkedhetnek meg azok, akik péntektől vasárnapig kilátogatnak a Vekeri-tóra – derül ki a Debreceni Frizbi Sportegyesület tájékoztatójából. A Disc Golf Országos Bajnokság három napon át, három kategóriában zajlik majd a tó környékén. Az eseményt a Debreceni Frizbi Sportegyesület szervezi a Vekeri-tavat körülvevő területen. A verseny pénteken reggel 10 órától kezdődik és vasárnap 16 óráig tart.

A versenyen részt vevő játékosok az országos bajnoki címért küzdenek női, férfi és 40 év feletti férfi kategóriákban. A verseny a golf szabályaihoz hasonlóan zajlik. A versenyzők arra törekszenek, hogy az előre kijelölt kiindulási pontokból elindulva minél kevesebb dobással jutassák el a frizbikorongot a célul szolgáló kosarakba. A pálya 18 kosárból áll, és a végeredmény a három nap összesített pontjaiból tevődik majd össze. A versenyt az nyeri, akinek a legkevesebb dobásra lesz szüksége a három kör lejátszásához.

Ingyenes

A nézők látványos, akár 100-150 méteres dobásokat, és a tó felett átrepülő korongokat láthatnak majd, de fontos, hogy a dobásra koncentráló sportolókat zavarni nem szabad. A verseny megtekintéséért nem kell belépőt fizetni, de azokon a helyeken, ahová a játékosok dobásai várhatók, a gyalogosforgalom korlátozva lesz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában