3x3-as kosárlabda

2021.08.28. 21:30

Hajszálon múlt a csoda a fiúknál

Szombaton kezdetét vette a 3x3-as kosárlabda csúcsának számító World Tour debreceni fordulója, ahol a sportág legjobbjai mérik össze tudásukat.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A szokásoknak megfelelően a házigazda is indított csapatot, a debreceni nézők a Demeter Attila, Benke Krisztián, Hargitai Krisztián, Rosic Uros négyesért szoríthattak. A mieink talán a lehető legnehezebb csoportba, a szerb Ub és a szlovén Piran mellé kerültek. Ennek megfelelően az első mérkőzésen papírformának mondható 21–12-re nyertek a szerbek Demeterék ellen.

A nap utolsó mérkőzésén a Piran ellen az volt a tét, hogy amelyik gárda nyer, az továbblép a vasárnapi negyeddöntőbe. Nem kezdett túl jól a magyar együttes, egy perc alatt 3-3 faultot és pontot szedtek össze Hargitaiék, így már a meccs elején kapaszkodni kellett a láthatóan fizikai fölényben lévő, jóval összeszokottabb szlovénokkal szemben. Rosic kinti dobásaival visszakapaszkodott a szívósan küzdő hazai gárda (7–7), de látszott, hogy míg a mieink minden dobásért, helyzetért alaposan megküzdöttek, addig a szlovénok a jól begyakorolt variációk után sokszor tudtak könnyű kosarat szerezni. Ám a mieink a hibákat akarattal kompenzálták, és 11–16-ról ismét visszaküzdötték magukat, olyannyira, hogy 8 másodperccel a vége előtt, egy ponttal az egyenlítésért, egy duplával meg egyenesen a győzelemért támadhattak Benkéék, ám sajnos elpártolt mellőlük a szerencse, így végül 17–16-ra győzött a Piran, és ezzel eldőlt, hogy a szlovénok folytathatják a vasárnapi negyeddöntőben.

A lefújás után Demeter Attila készségesen, de láthatólag igen szomorúan nyilatkozott a Hajdú Online-nak:

– Nagyon fizikális meccs volt, a bírók engedték, hogy a délszlávok kihasználják a fizikai fölényüket, de így is közel voltunk egy kisebb csodához. Nagyon bánt, mert több ziccert is rontottam, emiatt úgy érzem, talán rajtam ment el a továbbjutás. Kemény csoport volt, az Ub gárdája jelenleg is vezeti a világranglistát, soraikban egy olimpiai bronzérmessel, a szlovén válogatott felét pedig a Piran adja, szóval valahol ez volt a realitás, de mégis bánt, mert nagyon szeretek Debrecenben kosarazni, mindig sok erőt ad a közönség, remélem jövőre is lesz lehetőségem előttük játszani – zárta gondolatait a közönségkedvenc.

Szerencsére a vasárnapi zárónapon is lesz lehetőség magyarokért szurkolni, hiszen a női U18-as csapat 12:55-től elődöntőt vív a spanyolokkal.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/oriasi-siker-a-legjobb-negy-kozott-a-magyar-lanyok-5593163/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/3x3-nagy-csatak-parazs-kuzdelmek-elvereztek-a-honi-fiuk-5592263/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában