Labdarúgás

2021.08.06. 18:14

Újra az élvonalban, újra itthon: nagy érdeklődés övezi a vasárnapi Loki-meccset

A debreceniek egyik mumusa, az Újpest érkezik vasárnap 17 óra 45 perctől a Nagyerdei Stadionba.

Budapest 20210731 Labdarúgás 2021 OTP Bank Liga Honvéd Debrecen DVSC Fotó Dömötör CSaba Nemzeti Sport Hidi Patrik

Fotó: Napló-archív

Első hazai NB I.-es mérkőzésére készül a Debreceni VSC. A Loki ellenfele az az Újpest lesz, mely a múlt hétvégén a Puskás Akadémiától szenvedett egy igencsak küzdős, hajtós meccsen 2–1-es vereséget. Majd csütörtökön Európai Konferencia-liga találkozón a szebb időszakot is megélt svájci FC Basel ellen szintén 2–1-re kapott ki.

Huszti Szabolcs, a DVSC vezetőedzője | Fotó: Molnár Péter

– Remélem, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk a Budapest Honvéd ellen, legalábbis a második félidőben – mondta el a Hajdú-bihari Naplónak elsődleges elvárását Huszti Szabolcs, a DVSC vezetőedzője. Aztán hozzátette, hogy természetesen ő is hallott arról, amit a klub hivatalos honlapja is közzétett, hogy nagy az érdeklődés a szurkolók részéről az összecsapás iránt, éppen ezért szeretnék kiszolgálni a publikumot, szeretné, ha mindenki elégedetten térhetne haza. – Attraktívan szeretnénk játszani, a támadó futball a legfontosabb a számunkra. Előny az nekünk, hogy az Újpest több meccset játszott, mint mi, nekünk kellene frissebben futballoznunk. Az igazsághoz az is hozzátartozik azonban, hogy szeretnénk ezt a kényszerű terhet majd mi is átélni, hogy a nemzetközi szereplés miatt kicsit fáradtabban kell nekiállnunk egy-egy bajnokinak – mondta el a tréner. Huszti Szabolcs azt is hozzáfűzte, hogy minden első osztályú meccs éles küzdelem, de szerinte nekik csak és kizárólag saját magukkal kell foglalkozniuk. – Feltérképeztük az ellenfelet, de a lényeg, hogy a saját játékunkra koncentráljunk – fejezte be mondanivalóját a szakember.

Sós Bence, a DVSC középpályása | Fotó: Molnár Péter

A középpályáról nézve

Sós Bence, a Loki középpályása pedig arról beszélt a Naplónak, hogy örülnek a jó kezdésnek, de van hova fejlődniük. – Bízom abban, hogy jó hangulat lesz. Látva azt, hogy mennyien elkísértek minket a fővárosba is, reménykedünk, hogy a szurkolóink ezúttal is mögöttünk fognak állni – mondta. Az Újpestről azt mondta a fiatal labdarúgó, hogy megnézték a Basel elleni meccsüket is, kellemetlen ellenfél lehet a lila-fehér gárda, de amennyiben a saját játékukat tudják játszani, akkor szerinte nem lehet gond.

Palánki István

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/nagyszeru-programok-varjak-a-drukkereket-a-dvsc-ujpest-elott-5523146/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-serultek-listajara-kerult-bodi-adam-es-sylvain-deslandes-is-5519003/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában