Paralimpia

2021.08.25. 14:46

Akár a legjobb négy közé juthat csütörtökön Szvitacs Alexa

Felemás eredménnyel kezdett a debreceni születésű Szvitacs Alexa Tokióban a paralimpián.

Asztaliteniszezők Országos Bajnoksága Képen: a paralimpiára kvalifikált Szvitacs Alexa 20200301 Kecskemét Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi népe

Forrás: MW-archív

Fotó: Bús Csaba

Az asztalitenisz-versenysorozat mezőnye nyolc főből áll (két négyfős csoportba sorolva), a hajdúsági sportoló pedig az A jelű négyesbe kapott besorolást, ahol már szerdán túl is esett a legkeményebb ellenfelén. A kínai Guiyan Xiong két tekintetben bizonyult sokkal jobbnak, mint Szvitacs, az egyik a megnyert pontok, a másik pedig a jó szervák. Ezeknek köszönhetően viszonylag simán, 3:0-ra győzött a legutóbbi riói paralimpia ezüstérmes kínaija. Viszont a brazil Daniella Rauent 3:1-re legyőzte az aranyesélyes magyar asztaliteniszező, az első játszmát ugyan még elveszítette, aztán összeszedte magát s a jobb nyerő ütéseinek köszönhetően tudott pontokat gyűjtögetni.

A csoportban két győzelemmel áll két forduló után Guiyan Xiong, egy győzelme van Szvitacs Alexának, illetve Daniella Rauennek, Alexa csütörtöki ellenfele, a török Neslihan Kavas pedig két veresége miatt még pont nélkül áll. A csoport első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, vagyis Szvitacs amennyiben legyőzi török riválisát, biztosan ott ”találja” magát a legjobb négy között.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában