Verseny

2021.07.30. 12:07

Újra megrendezik a nemzetközi röplabdatornát a megyében

Az idei Eötvös Kupa már a huszonötödik lesz a sorban.

20200818 Hajdunánás fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló 24. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna a Hajdúnánási Strandfürdőben.

Fotó: Napló-archív

Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb nemzetközi hatókörű, évente visszatérő sportrendezvénye, az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna, melyen a kezdetektől mostanáig összesen öt földrész ötvenöt országából vettek részt a játékosok – derül ki a szervezők közleményéből.

Az elmúlt években több korosztályos válogatott is részt vett a tornán, a hazaiakon kívül például Algériából, Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából. A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is érkeztek például az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból.

A torna jelentőségét az is mutatja, hogy a fővédnökséget elvállalta dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és dr. Papp László, Debrecen polgármestere is. A verseny védnökei között találjuk a csoporthelyszíneknek otthont adó városok polgármestereit is.

Az idén Derecskén, Hajdúnánáson, Hajdúböszörményben és Püspökladányban lesznek versenyek a debrecenieken kívül.

Elsőként augusztus 18-án és 19-én a strandröplabda Eötvös Kupára kerül sor Hajdúnánáson.

A terem Eötvös Kupát augusztus 21-23 között rendezik meg. A járvány után kissé visszafogottabban neveztek a csapatok, de így is 16 lány és 12 fiú együttes jelentkezett. A hölgyeknél talán a legnagyobb név a már Eötvös Kupát is nyert szerb Kikinda, de Lengyelországból és Szlovákiából is érkeznek gárdák a hazai csapatokon kívül.

A fiúknál is érdekes mezőny alakul ki. A friss felnőtt szlovák bajnok VK Spartak UJS Komarno két csapattal is indul a verseny, ahogy a magyar válogatott és a MEAFC is két együttessel szerepel. Rajtuk kívül esélyesnek számít a spanyol Club Voleibol Caravaca, a román LPS Bihorul Oradea, de a Vegyész RC Kazincbarcika és a nemrég U21-es bajnokságban bronzérmet szerző DEAC is harcba fog szállni az érmekért.

Több információ, a résztvevő strandröplabda-párosok, a terem csapatok nevei és képei, valamint a lebonyolítás részletei megtalálhatók a verseny honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában