ruhaköltemények

2021.07.27. 17:03

Szebbnél szebb fellépőruhákat tervez Hegyi Dóra, már klasszisoknak is dolgozik

Ma már a világ számos pontjáról keresik őt megrendeléssel.

Fotó: Instagram / Hegyi Dóra

Már évek óta tervez fellépőruhákat minden idők legeredményesebb magyar aerobikosa, Hegyi Dóra. A 2017 végén visszavonult klasszis már sportolói karrierje alatt elkezdett ruhatervezéssel foglalkozni, először csak saját magának, majd hamarosan azoknak a párosoknak és csoportoknak a fellépőruháját is ő álmodta meg amelyekben szerepelt.

A jelenleg a Flex-HD SE-ben edzősködő, valamint a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) Sportolói Bizottságában is aktív szerepet vállaló kiválóság a Hajdú-bihari Naplónak beszélt a hobbijáról.

Fotó: Instagram / Hegyi Dóra

– Az első nagy nekirugaszkodásom 2013-ban volt, és onnantól kezdve foglalkozom a ruhatervezéssel – elevenítette fel Hegyi Dóra. – A varrást kivéve mindent én csinálok: a tervezést, a festést és a díszítést, ami elég időigényes, hiszen például a strasszok felragasztása a szokottnál is nagyobb odafigyelést igényel. Ha másnak készítek dresszt, általában elmondják, hogy milyen színeket szeretnének a ruhán, és a többit aztán rám bízzák. Lehet, sokan ezt nehezebbnek gondolják, de számomra könnyebbség, hiszen így a színeken kívül nem kell kompromisszumot kötnöm másban. Én mindig a fellépőzene után tervezek, lerajzolom egy papírra az elgondolásomat, aztán a zene dallama, stílusa alapján dolgozom ki a részleteket. Egy lágyabb, vidámabb zenéhez érdemes lehet kicsit rikítóbb, lágyabb mintázatú ruhát tervezni, viszont egy rockosabb zenéhez inkább a szögletesebb mintázat illik. Mára odáig jutottam, hogy a világ számos tájáról keresnek, egyre több klasszisnak is tervezek, ami nagy megtiszteltetés. Már más sportágakból is keresnek ami külön öröm, hiszen ez mindig egy újabb kihívás, ami segít megújulni és továbbfejlődni. Egyelőre még mindig hobbinak tekintem a ruhatervezést, de később szeretnék még komolyabban foglalkozni vele – mondta el Hegyi Dóra.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában