fotókkal

2021.07.06. 16:10

Rúgták a bőrt: ezúttal is megtartotta a hagyományos táborát a Nánási Focisuli

Az ötnapos táborban játékos elemekkel vegyítve gyakorolják a focit a fiatalok.

20210702 Hajdúnánás Csiszár Henrietta (képen), a magya női labdarúgó válogatott csapatkapitánya vezetett 5 napos labdarúgó tábort a helyi fiataloknak Hajdúnánáson. Fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló

Fotó: Kovács Péter

A 30 gyerek fejlődéséről és szórakozásáról öt felnőtt – a 96-szoros felnőtt válogatott Csiszár Henrietta, Csiszár Szabolcs, Varga Anikó, Berencsi Szabolcs és Horváth Imre – gondoskodott. A múlt hétfőtől péntekig zajló táborban változatos programok várták a fiatalokat, a fő hangsúly természetesen a focin és az edzéseken volt, de mellette fürdőzés, valamint egyéb elfoglaltságok is vártak a gyerekekre.

Messi a kedvenc

Érkeztünkkor a fiatalok éppen kérdéseket tettek fel a női válogatott csapatkapitányának, természetesen a legtöbb arra vonatkozott, miként lehet valakiből jó futballista. A 27 éves középpályás elmondta, fegyelem, elhivatottság, és szorgalom nélkül biztos nem fog menni, és mindenkit arra biztatott, hallgassanak az edzőkre, valamint higgyenek magukban, mert az ő példája is mutatja, hogy megvalósíthatóak a gyermekkori álmok.

Ezt követően Horváth Imre, a Nánási Focisuli elnöke és a táborozók ajándékokat – többek között egy aláírt mezt – adtak át Henriettának, majd megkezdődött a záró torna, melynek nagy tétje volt, a győztes csapat döntőt játszhatott a tábor edzőiből összeállított együttessel.

Fotó: Kovács Péter

A lelkesen focizó srácok között volt a 10 éves Bényei Bálint is, aki már másodjára van a táborban. – Jól éreztem magam az első alkalommal, így örömmel jöttem ismét. Tetszik , hogy itt vannak a barátok, sokat gyakorlunk és jókat focizunk. Labdarúgó szeretnék lenni, a Barcelonának szurkolok, Messi a kedvenc játékosom. Négy éve kezdtem a focit, elöl szoktam játszani. Nem én lettem a gólkirály, de jövőre újra megpróbálom – nyilatkozta a kislegény.

Miközben a vezetők figyelő tekintete mellett ádáz küzdelem zajlott a műfüvön, Csiszár Henrietta a tábor programjáról számolt be lapunknak.

Csiszár Henrietta | Fotó: Kovács Péter

– Több korosztály is képviselteti magát, a legifjabb 9 éves, a legrutinosabb pedig 15 esztendős – mondta el a szakmai vezető. – A gyerekek 8.45-re jöttek, egy reggelivel kezdődött a nap, melyet edzés, vagy egyéb program követett. Az ebéd elfogyasztása után egy kis fürdőzés várt a fiatalokra, aztán attól függően mennyire voltak fáradtak a lurkók edzettünk, vagy más csapatépítő feladatokat végeztünk. Minden alkalommal vacsora zárta a napot. Nekünk az a legfontosabb, hogy a srácok jól érezzék magukat, ebben nagy segítséget nyújtott Horváth Imre, aki minden nap itt volt és mindent megtett ennek érdekében. A szakmai stábnak is köszönöm, hogy képezték a fiatalokat. A Nánási Focisuliban edzősködő Csiszár Szabolcs volt a táborvezető, itt volt velünk, és sokat segített Varga Anikó, aki szintúgy a focisuliban edzi a lurkókat, valamint Berencsi Sándor, a kisvárdai akadémia tehetséges kapusa, ő értelemszerűen a kapuvédőkkel foglalkozott – nyilatkozta Csiszár Henrietta, aki a nyáron öt év után távozott a Bundesliga ötödik helyén végzett Bayer Leverkusentől.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában