tokió 2020

2021.07.13. 19:53

Kácser Zita: készen állok a kihívásokra

A debreceni középtávfutó olimpiai felkészülése zökkenőmentes volt, szeretne egészségesen, motiváltan rajthoz állni Tokióban.

Fotó: debrecenisportcentrum.hu

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola öt versenyzője is ott lesz az olimpián. A 3000 méteres akadályfutásban sokszoros magyar bajnok középtávfutó, Kácser Zita augusztus 1-én áll rajthoz Tokióban, vele közölt interjút kedden a sportcentrum honlapja.

Kácser Zita a hőségben edzéssel kapcsolatban elárulta, szereti a meleget, de a 35 fokos tűző napon erős fizikai munkát végezni neki is megterhelő. – Próbálok vagy a reggeli órákban edzeni, vagy este, amikor ugyan még meleg van, de nem tűz annyira a nap – osztotta meg a kiválóság.

Ahogy közeledik az olimpia, Kácser Zita egyre motiváltabbnak érzi magát. – Ez nem azt jelenti, hogy eddig nem voltam az, hanem a 2019-es nehézségek, a 2020-as Covid-korlátozások és az olimpia elhalasztása után tényleg „itt van a nyakunkon” a megmérettetés, ez most már fix. Még vannak ugyan rizikótényezők, de biztosan megrendezik – mondta a sportoló, aki egyébként úgy érzi, zökkenőmentes volt a felkészülése. Majd természetesen arról is ejtett pár szót, mit vár magától az olimpián.

„Szeretnék egészségesen, motiváltan rajthoz állni, és teljes erőbedobással küzdeni az eddigi karrierem csúcspontját jelentő versenyen. Ami egy ilyen rendhagyó rendezésű, szigorú szabályokkal teli, hőségben rendezett versenyen elég nagy feladat lesz. Készen állok a kihívásokra!”

– nyilatkozta Kácser Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában