Hoki

2021.07.10. 13:03

Egyre magasabbak a célok a DEAC jégkorongcsapatánál

Fodor András szeretné, hogy az együttes még az előző idény sikereit is felülmúlja a bajnokságban.

Debrecen 20210402 Jégkorong Magyar Kupa elődöntő DEAC FTC foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport csapat öröm

Forrás: NS-archív

Rendkívül emlékezetes idényen van túl a DEAC jégkorongcsapata, amely az Erste Ligában elődöntőbe jutott, a Debrecenben megrendezett Magyar Kupát pedig meg is nyerte, először a Ferencváros, aztán pedig a Fehérvár legyőzésével. A munka azonban egy pillanatra sem állt meg, a hokisok jelenleg néhány hetes pihenőjüket töltik, a háttérben viszont már nagy erőkkel dolgoznak a következő időszak csapatán.

Azon kívül, hogy a gárda igyekszik megtartani az értékeit, Sági Martin – aki már volt a DEAC hokisa – a Fradinál eltöltött egy év után visszatért Debrecenbe. Távozott viszont Kiss Roland, Jakub Izacky és Clint Filbrandt is. Az együttes keretéről és a következő szezon céljairól Fodor András, a klub szakosztályvezetője beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Fodor András | Fotó: Napló-archív

– Azt gondolom, hogy nagyon jól állunk, a szerződéskötések utolsó fázisában vagyunk, hiszen a jövő hét második felében már kezdjük a száraz felkészülést. A kerettel gyakorlatilag megvagyunk, még egy-két helyen bővülhet, amennyiben változás történik a csapatnál, arról egyből értesítjük a szurkolóinkat és a sajtót is – mondta a szakember, aki hozzátette, hogy előreláthatólag szeptember közepén indul majd a bajnokság.

Habár, a gárdánál többen még mindig csalódottak, hogy nem sikerült bejutniuk az Erste Liga döntőjébe, ettől függetlenül hatalmas eredményt ért el az egyetemi alakulat.

Fodor András elmondta a várakozásait az előttük álló idénnyel kapcsolatban. – Egy nagyon stabil ligában játszunk, ahol mindenkinek az alapvető célja az, hogy bejusson a rájátszásba, aztán ott pedig a lehető legmesszebbre jusson. Mi természetesen szeretnénk felülmúlni a 2020–2021-es teljesítményünket, az összes játékosunknak és a stábnak is csak ez lehet a célja – emelte ki.

Még akad bizonytalanság

Természetesen a bajnokság többi klubjának a háza táján is akadnak még kérdések, például a DVTK Jegesmedvék az elmúlt három évben a szlovák Extraligában szerepeltek, és jelenleg is tárgyalásban vannak a Szlovák Jégkorong Szövetséggel.

A debreceni szakosztályvezető megjegyezte, hogy ugyan van még némi bizonytalanság a mezőnyt illetően, de szeretnének egy erős ligában jó eredményeket elérni.

Az újonnan bejelentett akadémiai rendszerről is kérdeztük a szakembert, de ennek kapcsán Fodor Andrásék pontos részleteket még nem tudnak. Debrecen a négy kiemelt akadémia közé nem került be, de regionális alközpontként számítanak az itteni munkára. Ami biztos, hogy a cívisvárosnak továbbra is nagy szerepe lesz az utánpótlásképzésben.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában