Közösen a DVSC sikeréért

2021.07.27. 19:54

Lépésről lépésre szeretne visszakerülni a Loki a régi magasságokba

Szurkolói ankétot tartott a klub kedd este.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata szurkolói ankétot hirdetett kedd estére, a Nagyerdei Stadion aljában lévő Red&White-ba. A szurkolói klubban megrendezett eseményen a DVSC részéről részt vett Ábrók Zsolt cégvezető, Tőzsér Dániel sportigazgató, Huszti Szabolcs edző, illetve Dzsudzsák Balázs, Varga József és Baráth Péter a játékosok közül.

Rengeteg kihívás

Már a kezdést megelőzően szinte teljesen megtelt a hely az érdeklődő drukkerekkel, akikhez először Ábrók Zsolt szólt. – Igen eseménydús időszakon vagyunk túl, sok változás volt a klub körül. Előbb tulajdonosváltáson, majd szerkezeti átalakításon esett át a csapat. A célunk, hogy egy stabil gárdát hozzunk létre, ezért dolgozik a menedzsment. Tavaly értük el a mélypontot, amikor kiestünk a másodosztályba, az alapelvárást – a visszajutást – teljesítettük, nagyon nehéz volt.

„A legfontosabb, hogy innentől kezdve előretekintsünk, az a célunk, hogy a Lokit oda visszarepítsük, ahol korábban volt. Ez nem azt jelenti, hogy egyik évről a másikra rögtön a dobogót tűzzük ki magunk elé, ez egy hosszabb folyamat lesz.”

Szeretnénk a saját fiataljainkra építeni az együttesünket, ezért döntöttünk úgy, hogy öt idegenlégiósunk lesz a keretben. Az elsődleges feladatunk, hogy biztosan bennmaradjunk az NB I.-ben, és majd szép lassan építkezünk tovább. Olyan közösséget kell építenünk, ahol jönnek az eredmények, teljesítmény van, ezáltal a vállalkozások szívesen csatlakoznak majd a klubunkhoz. Biztos, hogy rengeteg kihívással fogunk szembesülni a következő idényben, nem tudjuk, hogyan alakul a Covid-helyzet, de reméljük, hogy szurkolók előtt játszhatjuk majd a meccseinket, mert nagyon nagy szükségünk van rájuk – fogalmazott a szakember, majd hivatalosan is bemutatta a Loki új mezeit, amiket a játékosok már viseltek.

Lesznek nehéz pillanatok

Tőzsér Dániel köszönetet mondott az előző évért a cégvezetésnek, a futballistáknak és a drukkereknek is, majd az NB I.-es célokról is beszélt. – Egy sportember nem léphet úgy pályára, hogy nem győzni szeretne. Biztos, hogy lesznek nehéz pillanataink, ilyenkor lesz nagyon nagy szükségünk a szurkolóinkra. A keretet illetően nem láttuk értelmét ötnél több külföldi labdarúgó szerepeltetésének. Az átigazolási időszak még nem zárult le, amint történik valamilyen változás, azt azonnal jelezni fogjuk az érdeklődőknek.

Huszti Szabolcs elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak a fiúk a felkészülés során, ahol az edzőmeccseiket is megnyerték az AS Roma elleni találkozó kivételével. A tréner hozzátette, hogy

minden találkozón győzni akar majd a csapat, így fognak nekiállni minden alkalommal.

Dzsudzsák Balázs nem kívánt jóslatokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy hányadik helyen végez majd az együttes, de azt megígérte, hogy mindig 3 pontért küzdenek majd, és kiemelte, hogy ehhez nagy szükség lesz majd a szurkolókra is. Varga József örömét fejezte ki a feljutással kapcsolatban, a nyári felkészülést pedig sikeresnek ítélte meg, és elmondta, hogy ők, rutinos focisták szeretnék átadni minden tapasztalatukat az ifjaknak. Végül a fiatalokat képviselve Baráth Péter árulta el, milyen sokat jelent nekik, hogy ilyen nagy múltú labdarúgókkal játszhatnak együtt, mint Dzsudzsák vagy Varga, és bízik benne, hogy közösen érhetnek majd el nagy sikereket.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában